29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Doktor kıtlığı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde 7 bin 500 kişiye bir doktor düştüğü bildirildi.
Yetkililer, Hisarcık Merkez Sağlık Ocağı'nda bir dönem 7 doktorun görev yaptığını, doktorlardan,ikisinin tayininin çıkması, birinin askere gitmesi, birinin istifa etmesi, diğer ikisinin de Emet Devlet Hastanesi'ne geçici görevle alınması ile iki doktorla hizmet verilmeye çalışıldığını bildirdiler.


Hisarcık ilçe merkezi, belde ve köyleri ile birlikte nüfusunun 15 bine yaklaştığını belirten yetkililer, "Hisarcık Merkez Sağlık Ocağı'nda çalışan iki doktordan birinin aile hekimi olması,aile hekimi olmayan komşu ilçelere bağlı bazı köylere de hizmet vermesi yüzünden iki doktorun günde muayene ettiği hasta sayısı 250-300’e, yılık ortalaması ise 30 bine ulaşıyor.İlçe merkezinde Sağlık Bakanlığı'nca görevlendirilen bir aile hekimi bir de pratisyen doktorla ilçe merkezi, belde ve köylerdeki hastalar tedavi edilmeye çalışılıyor. Bu nedenle poliklinik önlerinde yığılmalar oluyor” dediler.
Hisarcık’ta 7 bin 500 kişiye bir doktor düştüğünü ifade eden vatandaşlar, "İlçede görev yapan iki doktor büyük bir özveri ile çalışıyorlar, ama nereye kadar çalışabilirler.Burada doktor sıkıntısı yaşanırken kadrolu doktorlarımızın başka yere geçici görevle görevlendirilmesine bir anlam veremiyoruz. İlçeye acilen doktor tayin edilmesi ya da geçici görevle gönderilen doktorların geri gelmesi gerekiyor.Doktor sıkıntısı yüzünden saatlerde poliklinik önlerinde bekliyoruz. Kütahya’nın bu yıl aile hekimliği projesine geçeceği söyleniyor. Bu haliyle Hisarcık bu projeye hazır değil" diye konuştular.
(MA-EFE)
18.08.2008 11:30 TSİ
NNNN

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 17:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?