3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Doktorlardan Kocatepe’ye ziyaret

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe,14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Kocatepe'nin mesajı şöyle: "Sağlıklı yaşam her insanın temel hakkıdır. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri de sağlık hizmetlerinde ulaşılan noktadır. İnsanlarımızın gelişmiş ülkelerdeki yaşam standartlarına, bu kapsamda kaliteli sağlık hizmetine kavuşturulmasında, hekimlerimize ve tüm sağlık personelimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye getirilmesi, sağlığımızın korunarak, toplumsal mutluluk ve refahın sağlanması için hekimlerimiz ile diğer sağlık personelimizin, bu görevlerini yerine getirirken gösterdikleri gayret, fedakarlık ve özveri herkes tarafından bilinmektedir. 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' sözleriyle Atatürk’ün sevgi, güven ve takdirini kazanmış kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren Hekimlerimiz ve hayatını insanlık hizmetine adayan sağlık hizmetlerini halkımıza ulaştırmada büyük bir özveri ile görev alan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

KÜTAHYA TABİPLER ODASI'NDAN VALİ KOCATEPE'YE ZİYARET

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Tabipler Odası Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Şükrü Kocatepe’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözüyle sağlığın her şeyin üstünde bir değer olduğunu ifade eden Vali Şükrü Kocatepe, “Günümüzde insanlar daha çok sağlıklı, mutlu, kaliteli yaşam sürmek için uğraşıyorlar. Bununda hizmetini sunan doktorlarımız ve sağlık personelimizdir. İnsanlarımızın sağlık problemini çözmek, onları daha mutlu ve rahat yaşatmak için geceli gündüzlü hizmet veriyorlar. Dertlerine derman olmak için aracı oluyor ve gayret gösteriyorlar. Özel sağlık kuruluşlarımızda ilimizde faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarının yapmış olduğu hizmet zincirine dahil oldular. Kütahya’mızda yürütülen sağlık hizmetleri kendi çaplarında Türkiye genelinde standartların neredeyse üzerinde, bunu biz gururla ifade ediyoruz”dedi.

Kütahya'da ilk açık kalp ameliyanın Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nde yapıldığını belirten Vali Kocatepe, “Daha önceleri ilimizde anjiyo gibi çalışmalar yapılmış olup bu başarılardan sonra da açık kalp ameliyatı yapıldı. Devlet Hastanemizde de son olarak varisle ilgili önemli bir ameliyat gerçekleştirildi. Daha önceleri Kütahya’daki vatandaşlarımız emar, ultrason gibi sağlık hizmetleri için komşu illere giderlerken bugün bu hizmetlerin daha fazlası Kütahya’mızda bulunan sağlık kuruluşlarımızda hastalarımıza verilir hale geldi. O bakımdan Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu çalışmaların yansımalarını Kütahya’da hissetmekten de son derece gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutluyorum” şeklminde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 16:19:00
Güncelleme :14 Mart 2009 Cumartesi 16:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?