16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Doktorum gitme!

DOKTORLARA 'KAL' KAMPANYASI

Kütahya Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinde görev yapan 8 uzman doktorun tayin yoluyla bu günlerde ilçeden ayrılacak olmaları, vatandaşlarla sivil toplum örgütlerini ayağa kaldırdı. Doktorların ilçede kalması için imza kampanyası başlatıldı.

Simav Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydoğan ile Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Avseven, Kadın Doğum Uzmanı Seyhan Karasu, Anestezi uzmanları Arif Halil İbiş, Arzu Akdağcık, Nöroloji uzmanı Derya Onul Durak, Ortopedi uzmanı Celalettin Dağlı, Genel Cerrahi uzmanı Mehmet Sayan’ın da kendi istekleri doğrultusunda daha cazip buldukları başka yörelere istedikleri tayin taleplerinin Sağlık Bakanlığınca uygun görülmesinin ardından bu günlerde ilçeden ayrılacak olmalarını içlerine sindiremediklerini söyledi.

Her biri dalında uzman olan doktorların Simav’da kalmaları için imza kampanyası başlattıklarını vurgulayan Ali Aydoğan ve Yılmaz Avseven, kampanyaya vatandaşlardan da yoğun destek bulduklarını ve imzalanan dilekçelerin Sağlık Bakanlığına ulaştırılması için Kaymakamlık makamına ulaştırılacağını söyledi.

Tayini çıkan doktorların Simav’da kalmalarını arzuladıklarını vurgulayan Aydoğan ve Avseven, uzun yıllar Simav halkına hizmet veren ve Simav halkı ile bütünleşmiş haldeki uzman doktorların ilçedeki görevlerine devam etmesi için imza kampanyasının dışında ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Tayini çıkan uzman doktorlar arasında yer alan Genel Cerrahi Uzmanı Mehmet Sayan,” 14 yıldır Simav’dayım. Vatandaşlar tarafından bu kadar sevildiğimi bilmiyordum. Hakkımızda başlatılan imza kampanyasının sonuçlarını bir kez daha düşüneceğim” diye konuştu.

DOKTORLARA 'KAL' KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2011 Pazartesi 18:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?