2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Domaniç HEM'de iş garantili kurs

Kütahya’nın Domaniç İlçesi’nde Domaniç Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Kütahya İş-Kur Müdürlüğü ve Baykan-Denim Tekstil Şirketi işbirliği ile kot etek ve pantolon dikimi kursu açıldı.

Domaniç ilçe merkezinde Domaniç Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Kütahya İş-Kur Müdürlüğü ve Baykan-Denim Tekstil işbirliğinde istihdama yönelik iş garantili 3 grup halinde 50 kursiyerin katıldığı Kot Etek-Pantolon Dikimi Kursu açıldı. Açılışı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İzzet Aydın, Kütahya İş-Kur Müdürü Mahmut Yılmaz, Baykan-Denim Tekstil Yetkilisi Yılmaz Özhalep ile birlikte yaptılar.

Domaniç’te faaliyet gösteren Baykan-Denim Tekstil’e ait işyerinde 16 bayan ve 34 erkek olmak üzere toplam 50 kursiyerin başladığı kursta, kursiyerler kot etek ve pantolon dikimi ile ilgili bilgiler veriliyor. Kurs haftada 5,5 gün ve 40 saat planlanmış olup 27 Nisan – 11 Ağustos tarihleri arasında 600 saat sürelidir. Kurs süresince kursiyerlere İş-Kur tarafından günlük 15 TL. olmak üzere aylık yaklaşık 390 TL. ödenecek olup, kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere işyeri tarafından iş garantisi verildi. Kursun açılışında konuşan Domaniç Halk eğitimi Merkezi Müdürü İzzet Aydın, bu tür kursla artık ilçede işsizlik oranının azalacağını ve ilçeye büyük bir canlılık kazandıracağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 23:45:40
Güncelleme :30 Nisan 2009 Perşembe 23:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?