2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Domaniç'in suyu temiz çıktı

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde şebeke suyunun sağlıklı olduğu bildirildi.

İçme sularının kirli olduğu yönündeki söylentiler üzerine Sağlık Grup Başkanlığı ve Domaniç Belediyesi tarafından yapılan tahlillerde şebeke suyunun temiz olduğu ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, ilçenin içme suyu şebekesi dışındaki sularda kirlilik tespit edildiğini, dağlardaki çeşmelerden su içilmemesi için belediye hoparlörlerinden anons yapıldığını belirtti. Bu anons yüzünden halkın şebeke sularının da sağlıksız olduğunu zannettiğini ifade eden Başkan Yardımcı, “Domaniç Sağlık Grup Başkanlığı’nın şebeke suyu dışındaki sularda kirlilik tespit etmesi üzerine bir anons yapmıştık. Bu da belediyemiz hoparlörleriyle ilçe halkına duyurulmuştu. Sadece şebeke suyu haricindeki sular kirli. Şebeke suyumuz temiz” dedi.

Şebeke sularının klorlama ve ilaçlama cihazlarıyla sürekli dezanfekte edildiğini kaydeden Yardımcı, “Suyumuz Domaniç Devlet Hastanesi tarafından her hafta baktriollojik tahlile ve her yıl Türkiye Atom Enerjisi tarafından da detaylı tahlillere tabi tutulmaktadır. Bu tahlillerde insan sağlığına zararlı bulgulara rastlanmadı. Halkımızın bu tür asılsız söylentilere kulak asmamalarını istiyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 18:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?