3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Domuz gribi onlara yaradı

DOMUZ GRİBİ AKTAR VE ECZANELERE YARADI

Kütahya’nın Simav ilçesinde domuz gribi virüsünün bulaşmasından çekinen vatandaşların bir kısmı eczanelerden sıvı sabunun yanı sıra jel ve aktioksidan ürünler satın alırken bazı vatandaşlar ise aktarlara yöneldi.

Eczacı Emek Sevinç sıvı sabun ve antioksidan satışlarında son bir hafta içersinde adeta patlama olduğunu belirterek eskiden toptancılara ayda bir kez verdikleri siparişlerin domuz gribi söylentilerinin ardından haftada iki defaya çıktığını söyledi. Sevinç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada satışların yüzde 100 oranında arttığını söyledi. Domuz gribi sonrasında en çok sıvı sabunlarla anti bakteriyel ürünlerin talep edildiğini ifade eden Sevinç "Okullardan büyük talepler alıyoruz. Elimizde ürün kalmadığı için sipariş vermek zorunda kaldık. Susuz kullanılabilen ve çantada taşınan antiseptikler de büyük ilgi görüyor” dedi. Simav’da aktarlık yapan Ahmet Esen, domuz gribi hastalığının ortaya çıkmasıyla birlikte vatandaşların aktarlara yoğun ilgi göstermeye başladığını söyledi.

Kış aylarıyla birlikte gribal enfeksiyonların arttığını, bu nedenle vatandaşların bitkisel tedaviyi de tercih ettiklerini anlatan Esen, son günlerde domuz gribi vakalarının artmasıyla birlikte çok sayıda vatandaşların aktarlara gelerek, bu hastalığın tedavisine karşı tedavi yöntemini sorduklarını kaydetti.

Aktarlarda ''domuz gribine direkt iyi gelecek bitkisel ürünler olmadığını'' ifade eden Esen '' Yalnız domuz gribinden koruyacak, bağışıklık sistemini metabolizma ve sinir sistemini koruyacak bitkisel destekler var. Son günlerde vatandaş bu tip ürünler aramaya başladı'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 10:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?