3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Domuz gribine karşı tesbih yasağı

KÜTAHYA'DA DOMUZ GRİBİNE KARŞI TESBİH YASAĞI

Kütahya'da domuz gribine karşı müftülük, tesbih yasağı getirdi. Kütahya Müftü Vekili Nihat Kök, Türkiye'de de ölümlere neden olan domuz gribine karşı İl Müftülüğü olarak önlemler alma konusunda çalışma başlattıklarını söyledi.

Camilerde genel temizliğin de söz konusu olduğunu belirten Kök, "Belirli aralıklarla temizlik yapılan camilerde hijyen konusuna daha fazla ağırlık verilerek cemaat olası risk durumundan korunacak. Vatandaşlar bu önlemlerin yanında ibadet sırasında maske takabilir, tokalaşma ve öpüşme konusunda hassas davranabilir. Gribal enfeksiyon belirtisi olan vatandaşların da sağlık kuruluşuna başvurup, kendilerini iyi hissedene kadar evlerinde dinlenmelerinde yarar var" dedi.

Müftülüğün talimatıyla camilerdeki tesbihleri toplayıp poşete koyan din görevlileri, camilerin girişlerine de, "Sağlıklı yaşamak ve bulaşıcı hastalıktan cemaatimizi korumak amacıyla müftülüğün emriyle camimizdeki tesbihler toplatılmıştır" şeklinde yazı astılar. Tesbihlerin ikinci bir emre kadar kullanılmayıp, poşetlerde muhafaza edileceği öğrenildi.

Yasağın uygulamaya konulmasıyla bazı kişilerin, namaz sonrası parmaklarını tesbih olarak kullandığı görüldü.

Cami cemaati de uygulamanın yerinde bir icraat olduğunu belirtti.

KÜTAHYA'DA DOMUZ GRİBİNE KARŞI TESBİH YASAĞI
KÜTAHYA'DA DOMUZ GRİBİNE KARŞI TESBİH YASAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 13:02:03
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 18:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?