29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

DP, valiyi göreve davet etti

Demokrat Parti (DP) Kütahya Merkez İlçe Başkanı Hasan Tüfek, İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'nın Olağan Genel Kurulu öncesi, 'adaylardan Abdullah Atasever için makam aracı ile köyleri dolaşarak delegelerden oy istediği' yönündeki iddiaların bir an önce açıklığa kavuşturulması istedi. Tüfek, "İddialar doğruysa, Kamil Saraçoğlu derhal görevinden istifa etmelidir" dedi.

Tüfek, düzenlediği basın toplantısında, şunları kaydetti: "14 Eylül Pazar günü yapılan AK Parti Merkez İlçe Kongresi'nde, eski başkan Mehmet Savurgan’ın İl Başkanı Şükrü Nazlı ve İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun makam aracı ile köyleri dolaşarak Abdullah Atasever için delegelerden oy istediğini ileri sürmesi iddiaları, son birkaç gündür Kütahya gündeminde konuşulmaktadır.

Eğer Savurgan’ın iddiaları doğruysa, İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun kendisine devletin sağlanan imkanları siyasi amaçlarla kendi parti içi çalışmalarında kullanması söz konusudur. Bu nedenle Saraçoğlu, siyasi etiğe uymayan bu uygulamasından dolayı işgal ettiği makamı derhal boşaltması ve istifa etmesi gerekir. Daha önceki günlerde basınımızda çıkan bazı haberler haberin içeriği, zamanı ve haberlerde yer alan kişilerin birlikte olması ne yazık ki Savurgan’ın bu iddialarını teyit eder nitelikte görülmektedir.Başbakanımız beyanatlarında 'yetim malı yiyenleri aramızda barındırmayız' demektedirler.

Şayet iddialar doğru ise tüyü bitmedik yetim hakları ne yazık ki parti içi siyasi çekişmelerde kullanılmaktadır. Bu konuda AK Parti Teşkilatları'nın gereğini yapacağını düşünüyor ve Valimiz Şükrü Kocatepe'yi de iddiaların doğruluğunun araştırılması için göreve davet ediyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 22:02:50
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 22:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?