2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

DP iddialı geliyor

DP KÜTAHYA İL BAŞKANI ATİLA PALANGALI:

Demokrat Parti Kütahya İl Teşkilatı, Anavatan Partisi ile bütünleşmeden sonra ilk kez yönetim kurulu toplantısını yaptı. Toplantıya İl başkanı Atila Palangalı'nın daveti üzerine Anavatan Partisi'nin son Kütahya İl Başkanı Abdurrahman Kadıoğlu ile yönetim kurulu üyeleri de katıldılar.

Toplantıya İl Başkanı Atila Palangalı’nın daveti üzerine, “Biz artık hep birlikte DP’liyiz” diyen Anavatan Partisi’nin son Kütahya il başkanı Abdurrahan Kadıoğlu, son İlçe Başkanı İbrahim Tekeli ve yönetim kurulu üyeleri, DP Merkez İlçe Başkanı Hasan Tüfek, il yönetim kurulu üyeleri ile kadın kolları başkanları da katıldılar.

 

“EN KÖTÜ SENARYO İLE İLK SEÇİMDE YÜZDE 10 OYLA 80 MİLLETVEKİLİ ALIRIZ”

İlk kez bir araya gelinen toplantı genel olarak tanışma toplantısı şeklinde geçtiği öğrenilirken, toplantıda Anavatan Partisi'nin eski il başkanı Abdurrahman Kadıoğlu birleşmeden mutlu ve umutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Artık Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi yok. Bunları geride bırakacağız. Bundan böyle hep birlikte DP’liyiz. Sadece Demokrat Parti ve DP diyeceğiz. Eşimize, dostumuza artık DP’yi anlatacağız, DP için destek isteyeceğiz. Bir ve beraber olacağız. Ben bütün arkadaşlarımdan rica ediyorum. Sadece Demokrat Parti’den söz edelim. Bu partiye ülkemizin, sıkıntıda olan milletimizin ihtiyacı var. Sen ben yok biz varız. Biz diyeceğiz. Niçin uğraşıyoruz. Kütahya için. Biz vereceğiz Kütahya alacak. Ben çok umutluyum. Umutlu olmasam politika yapmam. En kötü senaryo ile ilk seçimde DP yüzde 10 oy alır. Bu 80 milletvekili demek. Bu en kötü senaryo. Bizim hedefimiz sen milletvekili değil. Bu anlaşılmasın. Daha çok oy alacağımıza inanıyorum. Yeter ki biz çalışalım.”

Demokrat Parti (DP) İl başkanı Atila Palangalı toplantıda yaptığı konuşmada, geçmişte sıkıntılı zamanlarda seçime girdiklerini, iktidar partisinin devlet gücünü, hükümet gücünü topyekun kullandığı bir yüklenişten söz etti.

DP-ANAP birleşmesine değinen Palangalı, 22 Temmuz seçimleri öncesinde bu sürecin başladığını ancak teknik ve süre darlığı nedeniyle o dönemde bu birleşmenin gerçekleşemediğini kaydederek, 31 Ekim birleşme kongresinin Demokrat Partiyi yeni bir heyecana sürüklediğini, 100 kişilik Genel İdare Kurulunun oluştuğunu eski Kütahya milletvekili Mustafa uğur Ener’in de GİK üyesi seçilerek yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olduğunu söyledi.

Bazılarının DP-Anap birleşmesini 1,5 ile 2,5’in birleşmesi sonucu 4-5 olarak gördüğünü kaydeden Palangalı, “Şunu bilmiyorlar ki, AKP’nin bugünkü tabanını Anavatan Partisi ile Doğru Yol partisi oluşturuyor. En küçük bir kıvılcımda bu partinin tabanı DP’ye doğru hemen kayma gösterecektir. Biz bu birlikteliğimizle, birleşmeden aldığımız gücümüzle, vatandaşın sorunlarına yönelmeliyiz. Vatandaşımız sıkıntı içerisinde. Biz vatandaşımıza kendisinin sorunlarını çözecek güçlü bir alternatif olduğumuzu göstermeli, buna göre çalışmalarımızı yapmalıyız. Bugün Genel Başkanımız Meclis Başkanlığı yapmış tecrübeli bir devlet adamı ve siyasetçidir. Yine Milletvekilimiz eski Başbakanımız Sayın Mesut Yılmaz tecrübeli bir devlet adamı ve siyasetçidir. Eski Gaziantep Belediye Başkanı ve Genel Başkan Yardımcımız Celal Doğan da bunlardan biridir. Partimizde birçok tecrübeli siyasetçi, bakan, milletvekili var. Kadroları bakımından bakıldığında da bugün en güçlü alternatif biziz. Öte yandan partimiz tecrübe ile Salih Uzun gibi genç siyasilerin de buluştuğu, kaynaştığı bir parti konumuna geldi. Gözler Demokrat Partinin üzerinde. Bizim üzerimizde” dedi.

DP İl Başkanı Atila Palangalı, il ve bazı ilçe teşkilatlarıyla birlikte Manisa’daki “Tek Yürek” mitingine de katıldıkları ifade ederek, "Manisa Cumhuriyet meydanını partililerimiz, sıkıntıda olan köylümüz, esnafımız, memurumuz, esnafımız doldurmuştu. Önce Genel Başkan vekilimiz Salih Uzun çok güzel bir konuşma yaptı. Ardından da Genel Başkanımız ülke meseleleri ile ilgili iki saat devam eden bir konuşma yaptı. Yer yer genel başkanımıza miting meydanındaki sıkıntılı vatandaşlarımız dertlerini anlattılar. Miting görülmeye değerdi ve Türkiye için DP’deki bütünleşmenin çok büyük bir güç kazandığının da göstergesiydi.şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 12:51:04
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 15:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?