3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

DP Tavşanlı adayı çekildi

Demokrat Parti'den (DP) Tavşanlı Belediye Başkanlığına aday gösterilen Ahmet Kurbanoğlu, adaylıktan çekildiğini bildirdi.

Ahmet Kurbanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, DP Tavşanlı İlçe Teşkilatı'nın, Saadet Partisi Tavşanlı Belediye Başkan adayını desteklediğini söyleyerek baskılara dayanamadığını ileri sürüp istifa ettiğini açıkladı.

Kurbanoğlu'nun yazılı açıklaması şöyle:"Çok değerli Tavşanlı halkımız. Demokrat Parti ve Saadet Partisi olarak bir ittifak içine giren arkadaşlarımız ve Teşkilatımız Mustafa Güler'i destekliyor. Ayrıca Demokrat Parti il ve ilçe yönetimi olarak 29 Mart yerel seçimleri için beni aday göstermiştir. Beni bu göreve layık gördükleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu seçimler için şu ana kadar olan süreçte aday olarak dik duruşumu sergiledim. Hiçbir beyanat ve açıklama vermedim. Bu olaylar neticesinde gelişmeler sürdü. Hiçbir parti benim adayım yok, hiçe sayıyoruz diyemez. Ve ben Ahmet Kurbanoğlu olarak 10 yıldır aktif siyaset içindeyim. Geçmişimde hiçbir leke yoktur. Hiç kimseye boyun eğmem. Siyasi kimliğimi bir yana koyup düşünecek olursak Demokrat Partili olarak seçimlerde parti logomuzun olmayışı beni derinden etkilerdi. Bu yüzden elimi taşın altına koyup aday oldum. Seçimlerde biz de varız dedim. Birisi, ötekisi, berisi beni ilgilendirmez. Bu var oluşumuzun simgesidir. Ben şahsen aday sıfatımla buraya geldim. Kukla değilim. Fason değilim. Kimsenin önünde boyun eğmedim. Ancak Allah'ın önünde ve halkımın önünde boyun eğerim. Bana burada bu oluşum, Tavşanlı'ya hayırlı olsun demek düşer. Burada seçimin favorisi, galibi yok. Halk seçecek. Halk istediğini vezir, istediğini rezil yapar. Ben bir oyuncu değilim. Rol yapmam. Gerçekler ne ise onu yaparım. Şartlar ne ise onu yaparım. Halk teveccüh gösterir, kim hayırlıysa onu seçer. Bu açıklamayı tek başıma ve kendi ağzımdan yapıyorum. Kimse beni suçlu olarak yargılayamaz. Bu Tavşanlı'ya hizmet yarışında herkese başarılar dilerim. İstifa edersem herkes rahatlayacak. Ve ben gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum. Bu yarışta olan herkese şimdiden hayırlı olsun der, saygılarımı sunarım. 29 Mart seçimlerinde yine Demokrat Parti'nin adı olacak. Bu işe layık görülen kişilere oyunuzu verin. Teşekkür ederim. Sayın Tavşanlı Demokrat Parti İlçe Başkanlığı, Tavşanlı Belediye Başkanlığı adaylığından istifa ediyorum."

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:27:21
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 16:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?