3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

DP ve Anavatan'da birleşme heyecanı

DP VE ANAP KÜTAHYA İL BAŞKANLARI:

Demokrat Parti (DP) Kütahya İl Başkanı Atilla Palangalı ile ANAVATAN Partisi Kütahya İl Başkanı Abdurrahman Kadıoğlu ortak basın açıklaması yaparak, 31 Ekim 2009 tarihinde yapacakları kongrenin Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu, alternatifsiz gibi sorumsuz tavırlar sergileyen AK Parti iktidarı karşısına güçlü bir iktidarın miladı olacağını belirttiler.

DP Kütahya İl Başkanı Atilla Palangalı, 31 Ekimde yapacakları birleşme kongresini Türkiye’nin geleceği için bir birleşme olduğunu kaydederek, “Biz aynı siyasi temelde yıllarca siyaset yapmış ve Türkiye’ye iktidarları döneminde birçok hizmetleri kazandırmış iki partiyiz. Bu iki partinin Anadolu’nun her yanında sevenleri, partilileri, teşkilatları var. 31 Ekim tarihinde ASKİ’de yapacağımız kongre ile bu iki parti, ülkemizin, milletimizin geleceği için, Türkiye’nin önüne güçlü bir alternatif sunmak için Demokrat Parti (DP) çatısı altında birleşeceklerdir. Bu birleşme, yıllardır milletimizin beklediği, arzu ettiği bir birleşmedir, bütünleşmedir. Bu birleşme, milletimizin önüne daha güçlü bir alternatif sunacaktır. Milletimiz AKP’nin beceriksiz, tutarsız politikalarına mahkûm olmayacaktır. Milletimiz ekonomik açıdan sıkıntıdadır. Son dönemlerde ortaya atılan tutarsız ve milletimizi rahatsız eden politikalardan sıkıntılıdır. Köylü sıkıntılıdır. Millet refah arayışındadır. Geçen zaman göstermiştir ki, teğet geçti denilen kriz, AKP iktidarı ve başbakan tarafından ciddiye alınmayan kriz, Genel Başkanımız Hüsamettin Cindoruk’un dediği gibi, milletin kalbinden, ciğerinden delerek geçmiş, milletimizi fukaralaştırmış, insanlarımızı işsiz bırakmış, tüccarımızı, sanayicimizi zor duruma sokmuş, iflasa sürüklemiştir. Kendini kaf dağında gören alternatifsiz gören AKP iktidarı, her alanda baskısını artırmış, milleti düşünmeyen politikaları ile sıkıntı üstünde sıkıntıyı katmerleştirmiştir. Şimdi bu beceriksiz AKP iktidarına, kendini alternatifsiz gören bu sorumsuz iktidara karşı, ANAVATAN Partisi ile Demokrat Parti birleşerek büyük bir güç oluşturuyor. Bu düşüncelerle 31 Ekim’de Ankara ASKİ Spor Salonunda yapacağımız ve Türkiye için birleşme, Türkiye için bütünleşme kongresine tüm ANAVATAN ve Demokrat Partilileri bekliyoruz” dedi.

ANAVATAN Partisi Kütahya İl Başkanı Abdurrahman Kadıoğlu da, ortak basın açıklamasında, Türkiye’de son sekiz yıldır uygulanan politikaların Türkiye’ye bir şey kazandırmadığını, milletimizi zenginleştirmediği, demokrasimizi ileri noktalara taşımadığını kaydederek şunları ifade etti: “ Türkiye sekiz yıla yakın zamandır AKP iktidarıyla yönetilmektedir. Bu sekiz yıllık dönemde milletimizin refahını artırmayı bırakın milletimiz daha da fakirleşmiştir. Esnafımız ne yapacağını bilemez, çoğu esnafımız kredi borcu altında yaşamakta, belki yarın iyi olur diyerek ümit ederek borçlanmasını sürdürmekte, yaşamaya çalışmakta ancak her geçen gün ümitleri tükenmektedir. Kütahya AKP’ye her seçimde artan şekilde destek verdiği halde sekiz yıla yakın bir dönemde Kütahya’nın iktidardan önemli bir kazancı olmamıştır. Ülkemizde insanlar özellikle de gençler mutsuzdur. Eğitimli genç nüfus işsizlik oranı %29’lara çıkmıştır. İşsizlik sürekli artmaktadır. Emekli ve memura verilen %2.5’luk zamlar, iktidarın Ali Cengiz oyunuyla fazlasıyla geri alınmaktadır. Sağlık alanında sıkıntılar devam etmektedir. Bugün köylümüz, üreten köylümüz perişan haldedir. Ülkemiz iç ve dış politikada belirsizliklerle çalkalanmaktadır. Bugün ülkemizde yaşayan çoğu insan mutsuzdur. Yarınından ümitsizdir. Geleceğinden endişelidir. Bu güzel ülkenin güzel insanını çaresizliğe, ümitsizliğe mahkûm etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu güzel ülkenin gençleri geleceğine ümitle bakabilmelidir. Bunun için Türkiye’nin önünü açmak, yeniden ülkenin imarı, yeniden kalkınma, yeniden refah için ülkemizin güçlü bir alternatife ihtiyacı var. Milletimizin her kesiminde güçlü bir alternatif beklentisi görüyoruz. İşte bunun için, milletimizin geleceği, aydınlık, büyük Türkiye’nin yarınları için, gençlerimizin geleceği, milletimizin refahı için Türkiye’nin en köklü ve aynı misyondaki iki partisi olarak 31 Ekim 2009’da yapacağımız kongre ile birleşiyoruz. Bütünleşiyoruz. Bu kongreye Anadolu’nun her yerinde partimize yıllarca güç vermiş, gönül vermiş partililerimizle birlikte Türkiye’nin yeni ve güçlü bir iktidarı ihtiyacı var. Türkiye artık AKP iktidarına muhtaç değil diyen herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 12:24:04
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 16:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?