30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

DP'den Kamu İhale Yasası'na tepki

Demokrat Parti'nin (DP) Basından Sorumlu Kütahya İl Başkan Yardımıcısı Salih Aytemur, yerel basının demokratik işleyiş bakımından daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, tasarı halindeki Kamu İhale Yasası'ndaki yeni düzenlemenin derhal geri çekilmesini istedi.


Aytemur, yaptığı açıklamada, Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının yasalaşması halinde yerel basının ciddi sıkıntılara düşeceğini ifade ederek, "Kütahya'da yerel basın görevini büyük fedakarlıkla ve başarıyla yerine getiriyor. Gerçekten de, tarafsızlık ilkesinin en iyi biçimde var olduğunu düşündüğüm yerel basın, ülkemiz demokrasinin de teminatlarından biridir. Yerel basın, aynı zamanda yerel yönetimlerin yaptığı yanlış uygulamaları kamuoyu önünde tartışılır hale getirerek, idarecilerin kendi kendini otokontrole tabi tutmalarını sağlayarak da denetim görevi de yapmaktadır. Yerel basın bu bakımdan gerek demokratik işleyiş, gerekse toplum ve kamu yararı açısından yerine getirdiği işlevler göz ardı edilemez. Onun için yerel basınımızın daha güçlü hale getirilmesini ve söz konusu görevlerini daha bağımsız ve rasyonel biçimde yapmasını sağlayacak düzenlemelerin yapılması gerekir. Ancak, yapılmak istenen son düzenlemeler, görev ve işlevini en etkin biçimde getirmesi beklenen yerel basının bu işlevlerini yerine getiremez hale getireceği gibi, faaliyetlerini durdurma noktasına getirecektir. Bu ne ülkemizin, ne demokrasimizin ne de toplum veya kamu yararınadır. Ülkemizin, demokrasimizin, toplum ve kamu yararına olan, yerel basının tarafsızlık ilkesi içinde yayın yapmasını sağlayacak düzenlemelere kavuşturulmasıdır" dedi.

Aytemur, yerel basının bir çoğunu devre dışına çıkarmaya, maddi imkanlarını kesmeye yönelik yapılmak istenen düzenlemelerin doğru olmadığını vurgulayarak, "Kütahya Milletvekillerimizi göreve davet ediyor, gerekli çalışmaları yapmalarını, yerel basının yanında yer almaya çağırıyorum. Demokrat Parti (DP) olarak, demokrasimiz açısından güçlü bir yerel basının var olması gerektiğine inanıyor, bizlerin görüş ve düşüncelerini kamuoyuna her zaman en iyi biçimde yansıtan, fedakarca görevini yerine getirmeye çalışan yerel basınımızın yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Demokrat Parti her zaman üstüne düşeni en iyi biçimde yapacaktır" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 14:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?