7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

DP'den vekillere ağır eleştiri

DP KÜTAHYA İL BAŞKANI ATİLA PALANGALI:

Demokrat Parti (DP) Kütahya İl Başkanı Atila Palangalı, AK Partili 5 vekilin, Kütahya halkının verdiği oyları kesinlikle hak etmediğini söyledi.

Palangalı, yaptığı açıklamada, DPÜ Tıp Fakültesi'ne kadro tahsisi konusunda hiç bir vekilin özerine düşen görevi yerine getirmediğini ifade etti. Palangalı, şöyle konuştu: "Günlerdir Kütahya Tıp Fakültesi konusundaki tartışmaları üzüntüyle izlemekteyiz. Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, görevi boyunca Kütahya’ya hep bir şeyler katmaya çalışmış, Üniversitenin gelişmesine görevi boyunca çok büyük katkılar yapmıştır. Bu katkıların en önemlisi Kütahya’ya Tıp Fakültesi kazandırması olmuştur. Kütahya’ya Sayın Rektör Önce’nin yaptığı hizmetler ortadır. Ancak bu hizmetler yapılırken, AK Parti Kütahya milletvekillerinin bu hizmetlerinde gerçekleşmesi içinde herhangi bir rolü görülmemektedir. Aksine engelleri göze çarpmaktadırlar. Doğru Yol Partisi zamanında açılan DPÜ üzerinde oynanan oyunları esefle, üzüntüyle Kütahyalı hemşerilerimizde izliyor, siyaset adına siyasetçi olarak milletvekillerinin ve Meclis içindeki siyasi partilerin yetersizliklerini Kütahya kamyonunun takdirine bırakıyoruz. Günlerdir kamuoyunun gündeminde yer alan tartışmalar, “Tıp Fakültesi Kadrolarının YÖK Tarafından Serbest Bırakılmaması” tartışmalarıdır ve sorunudur. Böyle olduğu halde sorumlu tıp fakültesi dekanı bulmayan rektördür ve “Kurucu dekan bulunduğunda Tıp Fakültesi Açılacaktır” şeklindeki açıklamaları gerçekleri aksettirmediği gibi milletvekillerinin konuya ilgisizliklerini ve bilgisizliklerini ortaya koymaktadır. Çünkü partili hukuk danışmanlarımıza yaptırdığımız inceletmelerden ve Sayın Rektörün yaptığı açıklamalardan anlaşılacağı gibi, Tıp Fakültesi’ne kadro verilmemesi, dekan atanmamasıyla ilgili değildir. Şayet böyle olsaydı YÖK Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kurulmasına baştan izin vermezdi. Dolayısıyla kadroların verilmemesi dekanlık meselesi ile ilgili değildir. Rektörün açıklamalarında görüldüğü gibi aynı pozisyondaki diğer fakültelere kadro veriliyor, Tıp Fakültesine verilmiyor. Bu da gösteriyor ki, sorun dekanlık sorunu değildir. Bu nedenle sayın milletvekillerinin yaptığı açıklamalar konuyu saptırmadan öte bir şey değildir. Bu açıklamalar bilgisizliklerini ve ilgisizliklerini göstermekten öte yetersizliklerini, Kütahya halkının verdikleri oyları da hak etmediklerini göstermektedir."

"MHPLİ ALİM IŞIK’TA YETERSİZ"

MHP kütahya Milletvekili Alim Işık'ın ta soru önergesi hazırlamaktan başka bir iş yapmadığını dile getiren Palangalı, "Kütahya’daki 5 milletvekili gibi muhalefeti temsil eden MHP milletvekili Alim Işık da sorunların çözümüyle ilgili çalışmalar yapacağına yaptığı iş Kütahya sorunları konusunda yetersizliğini ortaya koymaktadır. Sayın Vekilimize daha önce “Siz aynı zamanda iktidar milletvekillerine karşı muhalefetteki diğer partileri de temsil ediyorsunuz. İşinizi hakkıyla yapın” diye daha önce tavsiyede bulunduk. Ama yaptığımız tavsiyeye uymadığı görülüyor. Anlaşılan her gün daktilosunun başından ve Meclisten ayrılmadan soru önergeleri hazırlamaktan başka iş yapmamaktadır. Geçenlerde yaptığı bir açıklama ile Tıp Fakültesi kadro sorununu çözdüğünü açıklamıştır. Sonuç ortadır. Sorunu bu şekilde çözdüğünü söylüyorsa Allah Kütahya halkına dert verip derman aratmasın. Bu açıklamalarla kendisini baş başa bırakıyor, yetersiz vekillikten icraatçı vekil haline ne zaman geleceğini merak ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 16:30:03
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 14:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?