2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

DPÜ en çok ödenek alan üniversite

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, (DPÜ) kendisiyle aynı yıl kurulan üniversiteler içinde en çok eğitim yatırım ödeneği alan üniversitelerin başında geliyor.

DPÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle: "DPT'nin üniversitelere, üniversite hastaneleri hariç, eğitim yatırımı için tahsis ettiği tutar, toplam 1,1 milyar TL'yi buluyor. Rektör Prof.Dr. Önce’nin döneminde Dumlupınar Üniversitesi öğrenci sayısı, yaklaşık 13.000 artış gösterirken, buna paralel olarak gerçekleştirilen artışın fiziki yapılaşmaya, yatırımlara ve üniversite bütçesine de yansıdığı görülmekte.Açıklanan 2009 yılı rakamlarına göre, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerden Boğaziçi Üniversitesi 12,5 milyon TL, İstanbul Üniversitesi 10 milyon TL eğitim yatırımı ödeneği alırken, Dumlupınar Üniversitesi, 13.7 milyon TL eğitim yatırım ödeneği alacak.

Ege, Fırat, Yüzüncüyıl, Osmangazi, Ege, Dokuz Eylül, Çukurova gibi ülkemizin önemli bazı üniversiteleri, Dumlupınar Üniversitesi’nden daha az eğitim ödeneği alan üniversitelerden bazıları. Dumlupınar Üniversitesi, kendisiyle aynı yıl kurulan üniversiteler ile kıyaslandığında ise, en çok eğitim yatırım ödeneği alan birkaç üniversiteden biri konumunda. Dumlupınar Üniversitesi üniversite hastaneleri hariç 2009 yılı için ayrılan eğitim yatırımı ödenekleri (TL olarak) bütçesi bakımından bakıldığında, Türkiye’deki mevcut 94 devlet üniversitesi içinde ilk 26. sırada yer almakta.DPT'nin eğitim yatırımı ödeneği, üniversitelerin altyapı durumu, öğrenci sayısı, öğrenci-bina kullanım oranı gibi kriterler esas alınarak, üniversitelerin teklifi üzerine belirleniyor."

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 18:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?