3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

DPÜ Kültür Bahçesi açıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Sürekli Eğitim Merkezi’nin (DPÜSEM) AB Eğitim ve Gençlik Programları Avrupa Gönüllü Hizmetleri projesi olarak yapılan göl manzaralı, kamelyalı Kültür Bahçesi’nin açılışı törenle yapıldı.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, Gölevi, Kültür Bahçesi, Bedesten gibi tesisleri sadece öğrenciler için değil, halkın hizmetine de açtıklarını ifade ederek, Kütahya halkının şahane manzaralı bu tesislerden yararlanabileceklerini söyledi.

Kültür Bahçesi açılış törenine Rektör Prof. Dr. Güner Önce, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, Prof. Dr. Ali Torun, bazı öğretim üyeleri, öğretim elemanları, daire başkanları ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ve Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı GSM (Gençlik Servisleri Merkezi) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Dumlupınar Üniversitesi ve Gençlik Servisleri Merkezi Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı" dolayısıyla Dumlupınar Üniversitesi’nde bulunan dünya gençleri de katıldılar.

DPÜSEM Müdürü Okutman Ahmet Gümüştekin, çok güzel manzaralı bir yeri Kültür Bahçesi için tahsis ettiğinden dolayı Rektör Önce’ye, Almanya ve Fransa’dan proje kapsamında gelerek projede bizzat çalışan öğrencilere ve bahçenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Gümüştekin, proje için yapılan harcamaların projenin bütçesinden yapıldığını ifade ederek, “Bir kuyu açtık ses verir inşallah” dedi.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Güner Önce, “DPÜSEM Müdürlüğünün yürütmüş olduğu ve bir çalışma olan AB Eğitim ve Gençlik Programları Avrupa Gönüllü Hizmetleri programı sonucu elde edilen eserler üniversitemiz için kalıcı olacaktır. Bu eserler bize şunu gösteriyor. Genç arkadaşlar isterlerse çok güzel şeyleri planlayabiliyorlar, projelendirebiliyorlar. Kurumlara da kazandırıyorlar.” dedi.

Fransa ve Almanya’dan proje kapsamında gelerek projede çalışan öğrencilere teşekkür eden Rektör prof. Dr. Güner Önce, “Biz en güzel yeri gençlerimiz için tahsis ettik. Bunun sonucu olarak genç arkadaşlarımızın üniversitemize kazandırdıkları bu güzel Kültür Bahçesi ortaya açıktı. Umarım bundan sonra da gençlik projeleri devam eder.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Güner Önce, Almanya’dan gelen ve Kültür Bahçesi projesinde çalışan öğrenciye bir anı tabağı hediye etti.

Kültür Bahçesini gezen Rektör Prof. Dr. Güner Önce, Kültür Bahçesi’nin çok güzel ve şahane bir manzarası olduğunu ifade ederek, Kültür Bahçesi, Gölevi, Bedesten gibi üniversite tesislerinin sadece öğrenciler için olmadığını, halkın hizmetine de açık olduğunu, Kütahya halkının bu tesislerden yararlanabileceğini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 13:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?