29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

DPÜ öğrencileri kep fırlattı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) bağlı Hisarcık Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan 273 öğrenci için, mezuniyet töreni düzenlendi


Üniversite bahçesinde yapılan mezuniyet törenine Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Cem Şensöğüt, Dekan Yardımcıları Yrd.Doç.Dr. Celal Yaşar ve Yrd.Doç.Dr.İsmet Çelik, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Eyüp Gülbantlılar, Kütahya Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Mehmet Erdem, Başkan Yardımcıları Akif Yılmaz ve Yılmaz Koçak, Kütahya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Yılmaz Esenboğa, Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Ömer Zafer Güven, Kaymakam Ertuğrul Egemen, Emniyet Amiri Mehmet Ali İregör, Hisarcık Belediye Başkanı Nihat Helvacı, Dereköy Belediye Başkanı Ömer Kılıç, Hasanlar Belediye Başkanı Mehmet Altay ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Ömer Zafer Güven,”Meslek Yükseokulumuz 1994 yılında 100 öğrenci akademik hayata başlamış ve halen pazarlama, muhasebe, işletme normal ve ikinci öğretim programları olmak üzere toplam 6 program ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.2007-2008 eğitim ve öğretim yılı başlangıcında 709 öğrenci mevcut iken ara dönemde mezun olan öğrencilerimiz olmuş ve halen 646 öğrenci ile eğitim ve öğretimimize devam etmekteyiz.Yeni kontenjan artırımı ile birlikte 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında ise öğrenci sayımız yaklaşık 800 dolayında olacaktır. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik seviyeleri, o ülkenin insanlarına sunduğu refah ve mutlulukla ölçülmektedir. Refah ve mutluluğu yakalamanın vasıtası ise çağdaş üniversiteler ile bu üniversitelerin ürünü olan iyi eğitim görmüş nitelikli insan gücüdür. Bir ülkenin uygarlık yarışındaki en büyük gücünü oluşturun da bu nitelikli nüfustur. Gerçekten üniversiteler aklın ve bilimin egemen olduğu, teknolojide yeni gelişmelere öncülük eden, yaşanan ve karşılaşılan sorunlara duyarlı çözüm önerileri getiren, evrensel değerleri ulusal değerlerle birleştirerek, genç kuşaklara aktaran öğretim kurumlarıdır. Üniversiteler yalnızca bilim ve öğretim kurumları değil, aynı zamanda gençlerimizin sosyal yaşamla tanışmalarını sağlayan, ufuklarını geliştiren, onların yaşama her yönden hazırlanmaları için geniş olanaklar sunan ilim yuvalarıdır. Gelişen bilgi ve iletişim teknolojileri, çağımızda değişimi olabildiğince hızlandırırken, bilginin üretimine, paylaşımına ve kullanımına yeni boyutlar kazandırmıştır. Bilginin üretimi, paylaşımı, kullanımı ve buna yönelik eğitim, üniversitelerin temel işlevleri arasında yer alır. Üniversitemizde olgunluğu ve birikimiyle bu işlevi yerine getirmektedir ve getirmeye de devam edecektir. Türkiye’nin en güzide üniversitelerinden biri olan Dumlupınar Üniversitesi’nin mensupları olarak, öğrencilerimizi; özgürce düşünen ve düşündüğünü ifade eden, araştırıcı, yaratıcı, vatan, millet ve insan sevgisini yüreğinde duyan, insanı odak alan, tüm insanlığın refahını ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapan, Atatürk ilke ve inkılaplarına inanmış, çalışkan, üretici ve ürettiğini paylaşan bireyler olarak yetiştirmek için özen gösteriyoruz”dedi.

Öğrenciler, Hisarcık Meslek Yüksekokulu halk oyunları gösterileri ve konuşmaların andından keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.
Daha sonra davetlilere pilav ve ayran dağıtıldı.

..
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 13:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?