2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

DPÜ Tıp Fakültesi açıldı

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ'NİN 2009-2010 AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin (DPÜ) Tıp Fakültesi'nin 2009-2010 akademik yılı törenle açıldı. Bu yıl ilk defa öğrenci kabul eden DPÜ Tıp Fükültesi'nde 29 öğrencinin öğretim göreceği bildirildi.

Törende konuşan Dekan Yardımcısı M. Cem Algın, Tıp Fakültesi'nin hedefinin, meslek kimliği ve meslek bilinci kazandırılmış, bilimsel ve beceri donanımının yanında, meslek etiği açısından da yeterli, toplumunun sağlık sorunlarına duyarlı hekimler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Algın, şöyle konuştu: Bu yıl eğitime başlayacak olan Tıp Fakültemizin ilk öğrencileri ile birlikte olmaktan mutluyuz, gururluyuz. Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulması ile ilgili çalışmalarımız 17 Mart 2003 tarihinde başlamıştır. Bu amaçla 28 Nisan.2005 tarihinde Sağlık Hizmetleri Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulmuştur. Araştırma merkezinin akademik kadrosunu her biri Sağlık Yüksekokulu Yardımcı Doçent kadrosunda istihdam edilen uzman tıp doktorları oluşturmuştur. Tıp Fakültemiz halen 3 bölüm ve 19 anabilim dalında 25 öğretim üyesi ile hizmet vermektedir. Yükseköğrenim Kurulu’ndan talep edilen 5 profesör, 10 doçent, 32 yardımcı doçent kadro kullanım izni ile bu sayı daha da artacaktır.2009-2010 eğitim-öğrenim döneminde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 3 anabilim dalında 3 profesör, 3 yardımcı doçent ve 1 öğretim görevlisi bizlere destek olacaklardır. Destekleri için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne, Tıp Fakültesi Dekanlığı'na ve ilgili bölüm ve anabilim dalı başkanlıklarına teşekkür ediyorum. Hekim toplumda, hoşgörülü, alçak gönüllü, kendini denetleyebilen, sabırlı ve paylaşımcı yapısı ile sevilen bir kişi olmak zorundadır. Hekim, kendisine karşı yapılan bütün eleştirilerden ders çıkarabilmeli ve bildikleri ile gururlanan değil, bilmedikleri ile kendisini eleştirebilen bir kişi olmalıdır. Hekim, hastaların ihtiyaçlarına öncelik verme ve bu önceliğin ticari, sosyal ve yönetimsel baskılarla zedelenmesine izin vermeme noktalarında, çok hassas olmalıdır. Ayrıca hastaların kendi kararlarını vermelerine olanak tanımalı ve bunu sağlamak için dürüst ve açıklayıcı olmalıdır. Hastanın aydınlatılmış onayının alınması, gerçeğin söylenmesi, hasta mahremiyetine saygı gösterilmesi, hasta sırrının korunması ile ilgili etik konular çok iyi değerlendirilmek zorundadır.

Atatürk’ün 'Çağın uygarlık düzeyine ulaşmak, hatta onu aşmak' hedefi fakültemizin misyonu olarak belirlenmiştir. Bu hedefe ulaşmak için çok çalışacağız. Öğrenciliğiniz döneminde sizden de beklenen budur. Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesinin hedefi, meslek kimliği ve meslek bilinci kazandırılmış, bilimsel ve beceri donanımının yanında, meslek etiği açısından da yeterli, toplumunun sağlık sorunlarına duyarlı hekimler yetiştirmektir. Çok yakın bir gelecekte Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkiye’nin en iyi fakülteleri arasına girecektir. Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi bir kurum tarihi için çok kısa sayılabilecek bir zamanda bir Fakülte haline getirilmiştir. Rektörümüz Güner Önce'nin öncülüğünde bu fakülte için zor ve olanaksız görülen işler başarılmıştır, bu da başarılacaktır. Şu ana kadarki eğitim maratonunda onlara her türlü desteği verdiniz. Çocuklarınız bizim öğrencimiz olduktan sonra bizim çocuklarımız olmuşlardır. Öğretim üyeleri olarak onların iyi birer hekim olmalarını sağlamak için her türlü gayreti, özveriyi göstereceğiz. Dumlupınar Üniversiteli olmakla her zaman övünecek ve bu fakültenin gelişimini yakından izleyeceksiniz. Dumlupınarlı olmanın bir de sorumluluğu olacaktır; çok çalışacaksınız. Başarının onda dokuzunun çalışmak olduğunu ve hekimliğin bir meslek değil bir yaşam şekli olduğunu bilerek çalışırsanız, mutlaka başarılı olacaksınız."

 REKTÖR ÖNCE: "TIP FAKÜLTESİ KÜTAHYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce de, gelişmiş üneversitelerin olmazsa olmazının Fıp Fakültesi olduğunu kaydederek, "2009-2010 öğretim yılının Tıp Fakültemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bugün Üniversitemiz için tarihi bir gün. Tıp Fakültemizin açılması için uzun zaman mücadele ettik ve bu mücadele sonucunda Fakültemizi kurabildik. Birçok üniversitede tıp fakülteleri kuruluş kanunlarında vardır bu yüzden bu üniversitelerde bu fakülteleri açmak kolaydır ancak bizim üniversitemiz kuruluşunda tıp fakültesi olmadığı için sonradan bu fakülteyi açabilmek için zor ve meşakkatli bir süreç yaşadık. Fakültenin kurulabilmesi için alt yapının sağlanması öğretim kadrosunun oluşturulması laboratuarlarının kurulması için büyük çaba sarf ettik ve YÖK ve Bakanlar Kurulu'nun da kararıyla fakültemizi hazır hale getirdik ve bugün fakültemizin ilk gününü yaşıyoruz. Bu fakültenin Kütahya içinde çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Etrafımızda Eskişehir, Afyonkarahisar gibi illerde tıp fakülteleri bulunaktaydı. Kütahyalı sağlık hizmeti alabilmek için kış gününde zor şartlarda hastalarını bu şehirlere götürmek zorunda kalıyordu. Ancak Tıp Fakültemizin hayata geçmesiyle artık Kütahyalı tüm bu sağlık hizmetlerini Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde alabilecektir. Gelişmiş üniversitelerin olmazsa olmazı Tıp Fakülteleridir. Bazı üniversitelerde tıp Fakülteleri diğer fakültelerin gelişiminde engel olarak görülmektedir çünkü üniversitenin önemli kaynakları Tıp Fakültesi için kullanıldığı için diğer fakültelerin gelişimi yavaşlamaktadır. Ancak bu durum bizim için geçerli olmayacaktır. Halihazırda Mühendislik, İktisadi ve İdari bilimler, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar gibi fakültelerimiz zaten kadrolarını, altyapılarını oluşturmuş fakülteler olduğu için Tıp Fakültesi'nin diğer fakültelere olumsuz etkisi bizde yaşanmayacaktır.

Tıp Fakültesinin akademik kadrosunun da yeterli seviyeye çıkarılabilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz şu an kadromuzda 25 öğretim üyemiz bulunmakta, YÖK’ ten Tıp Fakültemiz için 5 profesör, 10 doçent ve 32 yardımcı doçent için kadro kullanma izni istedik bunlarda geldiğinde bu yıl için 80-90 öğretim üyesi ile eğitim verebileceğiz. Bunun yanında üniversitemiz hastanesinin yeterli olmadığı durumlarda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Evliya Çelebi hastanesinin de imkanlarından yararlanabilmek için gerekli çalışmaları yapmış bulunuyoruz. Ayrıca Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelecek değerli hocaların tıp fakültemizde ders vermeleriyle gerekli destek sağlanmış olacaktır. Tıp Fakültemizin en üst seviyede eğitim hizmetini verebilmesi için 600 yataklı tıp fakültesi hastanesi için projelerimizi hazırlamaktayız. Benim tahmininim yaklaşık 4 yıl sonra bu hastanemizin de faaliyete girmesiyle DPÜ Tıp Fakültesini ülkemizin en önemli Tıp Fakültelerinden biri haline getireceğiz." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Yrd. Doç. Dr. Yasemin Aktan Tekşen Türkiye’de Tıp Bilimi konusunda Tıp Fakültesi'nin açılış dersini gerçekleştirdi

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ'NİN 2009-2010 AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ'NİN 2009-2010 AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 13:48:03
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 15:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALPER IP: 88.236.3.xxx Tarih : 5.10.2009 16:56:39

KÜTAHYA'YA HAYIRLI OLSUN HER BAKIMDAN ESKİŞEHİRE BAGIMLI OLAN İLİMİZ HIZLA BU BAGIMLILIKTAN KURTULUYOR. EN KISA ZAMANDA DİŞ HEKİMLİGİ,HUKUK, VETERİNERLİK VE İLAHİYAT FAKÜLTELERİNİDE DPÜ DE GÖRMEK GÜZEL OLUR. AYRICA BENCE HER ÜNİVERSİTENİN KENDİNE ÖZGÜ ORJİNAL BÖLÜMLERİ OLMALI. FİZİKİ AÇIDANDA TAMAMLANDIGINDA DPÜ  ÜLKENİN GÖZBEBEGİ BİR ÜNİVERSİTE OLACAKTIR.