3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

DPÜ Türkçe Topluluğu Ankara'da

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ'NİN TÜRKÇE TOPLULUĞU ANKARA'DA

3 yıldır Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) çalışmalar yapan Türkçe Topluluğu çeşitli temaslar yapmak üzere ekip olarak Ankara’ya çıkartma yaptı. Türkçe Topluluğu Başkanı Eyüp Şimşek önderliğinde bir heyetle Ankara’da önemli temaslarda bulunan heyet sadece üniversite içerisinde değil; Kütahya genelinde yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi vermek ve destek almak amacıyla çok sayıda ziyaret ve görüşme gerçekleştirdi.

İlk olarak Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın’ı makamında ziyaret eden heyet, Türkçe Topluluğu olarak yapılan ve yapılması düşünülen etkinlikler hakkında bilgi verdiler. Türkçe Topluluğu Başkanı Eyüp Şimşek; Türk Dil Kurumu Başkanı’ndan Kütahya halkına açık bir konferans vermesi konusunda söz aldı. Çalışmalarının sadece Dumlupınar Üniversitesi içerisinde kalmaması ve Kütahya halkı ile ortak hareket etmek için çalıştıklarını belirten Eyüp Şimşek, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Halûk Akalın’dan aldığı sözle 3 Kasım 2009 saat 10.00’da Kütahya Kültür Sarayı’nda Kütahya halkı için özel bir konferans organizasyonu yaptıklarını belirtti.

Daha sonra Gazi Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Özbay ile görüşen gençler; çalışmalarını anlatarak, Prof. Dr. Murat Özbay’ı Dumlupınar Üniversitesinde 26 Ekim 2009 saat: 14.00’de gerçekleştirilecek toplantıya davet ettiler.

Temaslarına Türk Dil Kurumu Eski Başkanı ve Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun’u ziyaret ederek devam eden gençler, Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun’la yapılan sohbetin ardından hocalarını üniversitelerine davet ettiler. Şubat ayı içerisinde bir konferans sözü alan DPÜ heyeti son olarak Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali Birinci’yi ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Türk Tarih Kurumu Başkanı, Sivas’ta kendilerinin üniversite ve şehir kaynaşmasını nasıl yaptıklarını dair tecrübelerini anlatarak gençlere kısa bilgiler verdi

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ'NİN TÜRKÇE TOPLULUĞU ANKARA'DA
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ'NİN TÜRKÇE TOPLULUĞU ANKARA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 13:21:00
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 13:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?