7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

DPÜ’de ağaç dikme seferberliği

DPÜ’DE FİDAN DİKME SEFERBERLİĞİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fakülte ve Meslek Yüksekokullarında ağaç dikme seferberliği başladı.

Fakültelerin bölümleri ve öğrenci kulüpleri ayrı yarı organize ettikleri “Bir fidan da sen dik, senin de bir fidanın olsun” sloganlarıyla yürüttükleri fidan dikme seferberliğine öğrenciler yoğun ilgi gösteriyorlar.

DPÜ Tema ve Çevrecilik Kulübünün 1. fidan dikme şenliği adıyla başlattığı fidan dikme etkinliğine Üniversitenin Tema ve Çevrecilik Kulübü üyelerinin yanı sıra farklı fakültelerden öğrenciler de ilgi gösterdiler ve fidan diktiler.

DPÜ Tema ve Çevrecilik Kulüp Başkanı Kaan Kala, fidan dikme öncesi yaptığı konuşmada fidan dikmenin önemine kısaca değinerek, fidanların nasıl dikileceğini uygulamalı olarak fidan dikme şenliğine katılanlara anlattı.

DPÜ Tema ve Çevrecilik Kulübü Başkanının verdiği bilgilere göre etkinlikte Kulüp olarak kendilerinin tüpledikleri 500 fidan DPÜ Yapı ve Teknik İşler Daire Başkanlığınca hazırlanan alanda toprakla buluşturuldu. DPÜ Tema ve Çevrecilik Kulübünün fidan dikme şenliğine bazı öğretim elemanları da katılarak fidan diktiler.

YEŞİL DOMANİÇ DAHA YEŞİL OLACAK

Dumlupınar Üniversitesi’nde devam eden ağaç dikme seferberliğine Domaniç Meslek Yüksekokulu öğrencileri de katıldılar. Domaniç Meslek Yüksekokulu öğrencileri de Meslek Yüksekokul Müdürü Yard.Doç.Dr. Ali Altınbay, Müdür Yardımcısı Öğr. Grv. Hikmet Degeç, Yüksekokul Sekreteri Ali Gezer, öğretim elemanları ve idari personelle birlikte DPÜ Rektörlüğü ile Domaniç Orman İşletme Müdürlüğünün de katkılarıyla temin edilen yaklaşık 1000 fidan, yeşil Domaniç’in dikilen fidanların büyümesiyle daha da yeşil olması temennileriyle Domaniç Meslek Yüksekokulu hatıra ormanlığına dikildi. Tüp fidanlarının poşetleri ise öğrenciler ve öğretim elemanları tarafından toplanarak doğanın kirlenmemesine de özen gösterildi.

Domaniç MYO Müdürü Ali Altınbay, "Her yıl MYO hatıra ormanlığı alanına fidan diktiklerini belirterek, öğrencilerimize çevre ve sosyal sorumluluk bilincini öğrencilerimize verme adına gerçekleştirdikleri bu etkinlik, öğrencilerimizin mezun olduktan sonra Domaniç’te bırakacakları en güzel bir hatıra olacak. Yeşil Domaniç bu fidanların büyümesiyle daha yeşil olacak" şeklinde konuştu.

DPÜ’DE FİDAN DİKME SEFERBERLİĞİ
DPÜ’DE FİDAN DİKME SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 09:54:01
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 10:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?