29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

DPÜ'de akademik yıl açılışı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, "Teröristler ve ona destek verenler, halkımızın sessiz protestosunu ve devletimizin gücünü gözardı etmemeliler ve terörle ülkemizi bölemeyeceklerini artık anlamalılar" dedi.

DPÜ'nün 2008-2009 akademik yılı açılışında töreninde konuşan Önce, "Aktütün Karakolu'na yapılan terörist saldırı ve verilen şehitler hepimizi çok üzdü. Ülkemizin birçok sorunları varken, yıllardır bir türlü üstesinden gelinemeyen terör, halkımızın moral gücünü sürekli zayıflatmaktadır. Teröristler ve ona destek verenler, halkımızın sessiz protestosunu ve devletimizin gücünü gözardı etmemeliler ve terörle ülkemizi bölemeyeceklerini artık anlamalılar. Şurası da bir gerçek ki terörle yapılan mücadelenin en kısa sürede başarılı olması gerekmektedir. Çok daha etkin önlemler almanın zamanı gelmiştir. Terör ve terörist yok edilmeden ülkemizde, barış ve demokrasinin tesis edilmesi, sosyo-ekonomik sorunların iyileştirilmesi mümkün değildir. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ancak tarih zoru başarabilen bir millet olduğumuzu göstermiştir. Son yıllarda ve hatta aylarda, ülkemizde, özellikle medyada, birtakım başka konuların sürekli gündemde tutulması maalesef ülkemizin asıl gündemini işgal etmesi gereken ekonomi, eğitim, sağlık, terör, enerji, küresel ısınma ve kuraklık, çevre gibi sorunlarımızın konuşulması ve çözümler üretilmesi önünde engeller oluşturmaktadır.

Ülkemiz tüm kurumlarıyla işbirliği ve iletişim içinde çalışarak milletimizin ve gençlerimizin geleceğe ümitle bakmasını sağlayabilmelidir. Bundan önceki açılış törenlerinde, AB’ye giriş süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuştum. Şimdi geriye dönüp baktığımda, onca harcanan emek, zaman, enerji geleceğe dönük umutlarımızı ne kadar ayakta tutuyor bilemiyorum ama bildiğim bir şey var ki her toplum ancak kendi çabasıyla, üretkenliğiyle bir yere varır. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak hedefi de ancak milletimizin her bir ferdinin çok çalışması, üretmesi ve başarmasıyla mümkündür. Ülkemizin zengin yeraltı ve yerüstü kaynakları, yetişmiş insan gücü kaynağımız, birlik ve beraberliğimiz her sorunumuzun çözülmesi için yeterlidir ve geleceğe umutla bakmamız için en büyük dayanağımızdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?