3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

DPÜ'de 'bedesten' sevinci

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin (DPÜ) Tavşanlı Karayolu üzerinde bulunan merkez kampusunda bulunan çok maksatlı bedesten, törenle hizmete açıldı.

Toplam 7 bin 500 metrekare alana sahip olan bedesten, kafeterya, mutfak ve yemekhane binalarından oluşuyor. 20 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitedeki mutfak binasına bir geçişle bağlı olan kafeterya binasında aynı anda 5 bin kişi yemek yiyebiliyor.

Gerek kafeterya, gerekse mutfak binasının, mimari fonksiyonları ile modern bir tarzda tasarlandığı bildirildi. Bedestenin cephe tasarımları geleneksel Türk mimari çizgilerinden ilham alarak yapıldı.

İşletmeciliği özel bir şirket tarafından yapılacak olan bedestenin açılış törenine, Kütahya Valisi Aydın Güçlü, Belediye Başkanı Mustafa İça, Kütahya Barosu Başkanı Avukat Sabit Özdoğlar ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı. DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, törende yaptığı konuşmada, "Bedesteni, öğretim elemanları, DPÜ personeli, öğrenciler ve Kütahya halkının hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Rektör Önce, hizmete açılan üst katın 3 bin 600 metrekare kapalı alana sahip olduğunu ve içinde pub, pastane, kafe ve restoran bölümlerinin bulunduğunu söyledi. Önce, bedestenin sadece Dumlupınar Üniversitesi’nin değil, aynı zamanda Kütahya’nın da görkemli bir sosyal tesisi olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 13:25:18
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 12:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?