2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

DPÜ'de Çizgi Film festivali

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Mahmut Ayhan, 3. Çizgi Film Festivalini 28–30 Nisan tarihlerinde gerçekleştireceklerini söyledi.

Ayhan gerçekleştirilen bu festivalin ileri yıllarda ulusal ve uluslararası çizgi film yarışmalarının da yapıldığı daha kapsamlı bir hüviyet kazanmasını arzuladıklarını ifade etti.


Ayhan, Dumlupınar Üniversitesi GSF öğrenci sayısının fazla olduğunu ve daha fazla öğrenci mezun ettiklerini, onun için bu alanda merkez olma arzusunda olduklarını belirterek, “Bu etkinlikle öğrencilerimizin ufukları açılsın istiyoruz. Üniversitemize farklı bir hava katmak ve entelektüel boyut kazandırmak istiyoruz. Gerçekleştirilen çizgi film festivali Türkiye’de tek. 28-30 nisan tarihlerinde 3.sünü gerçekleştireceğiz. Hedefimiz bunu uluslararası boyuta taşımak” dedi.
Festivale çizgi film ve animasyon konusunda tanınmış ajans sahipleri ile öğretim üyeleri ve elemanlarının seminer, konferans vermek ve atölye çalışmalarını göstermek üzere katılacağını, katılımın herkese açık, ücretsiz olduğunu bildiren Grafik Bölüm Başkanı Ayhan 3. Çizgi Film Festivali hakkında şu bilgileri verdi:

“Çizgi film, sinema ve televizyon reklâmcılığında çok önemli bir konuma gelmiştir. Yeni yapım hedeflerinin ortaya çıkması eleman ihtiyaçlarını da gündeme getirmektedir. Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünde başlanan Çizgi Film Eğitimi bu alanda ihtiyaç duyulan elemanların yetiştirilmesine katkılar sağlamak amacındadır. İstekli ve yetenekli gençlerin bölümde eğitim görmek üzere yönelmeleri, öğrencilerin sektörle karşılaşmaları ve hedeflerini belirleyebilmeleri için bir takım etkinliklerin yapılması gerekmektedir.

Ülkemizde ve dünyada çizgi film ustalarının tecrübelerini, geleceğin çizgi film hayalcilerine aktarmalarını sağlamak ve seçkin çizgi film örneklerini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla 2007 ve 2008 yıllarında iki çizgi film festivali yapılmıştı. Öğrencilerimiz ile çevreden yoğun ilgi gören festivallerimizde yakaladığımız bu heyecandan cesaret alarak, bu yılki festival programını daha da geliştirip çeşitlendirerek öğrencilerimizin kendilerini Çizgi Film Sektörüne tanıtmalarını, kendilerine güven duygusu kazanarak azimlerini artırmalarını ve Çizgi Film Festivalinin gelenekselliğini koruyarak yarışmalı bir festival halinde gerçekleştirmek istiyoruz.

Bu sebeple; ülkemizde çizgi film/animasyon eğitimi alan öğrencilerin kendi yapımları olan canlandırmaları topluca izlemek, değerlendirmek ve karşılaşılan eğitim sorunlarını, sorunların çözüm önerilerini ortaya çıkarmak amacıyla üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz bu yılki festivalde bir yarışma bölümü oluşturduk. Bu yarışmaya ülkemiz üniversitelerinin bütün güzel sanatlar fakülteleri öğrencileri katılabileceklerdir. Festivalde, sektörün durumu ve sorunları ile eğitimdeki gelişmelerin ele alınacağı oturumlar ve konferanslar yer almaya devam edecek, seçkin çizgi film Sunumları da yapılacaktır.”


Ayhan, ayrıca bu yıl üçüncü yaşına basan DPÜ Çizgi Film Festivali etkinlikleri içinde çizgi film üretimini özendirmek, gelişimine katkı sağlamak ve çizgi film çeken sinemacıları desteklemek için ‘Tahsin Özgür Çizgi Film Yarışması’ düzenlenmesi kararlaştırıldığını ancak 2009 yılı için bu yarışmanın bir öğrenci Çizgileri Şenliği olarak uygulanacağını, yarışmaya katılmak isteyenlerin DPÜ İnternet sitesinden yarışmaya katılım şartlarını öğrenebileceğini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 18:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?