15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

DPÜ'de Karaaslan dönemi

DPÜ'DE DEVİR TESLİM TÖRENİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, görevi eski rektör Prof.Dr. Güner Önce'den devraldı. DPÜ Rektörlük Makamında düzenlenen devir teslim törenine çok sayıda akademisyen katıldı.

Geçen ay yapılan rektörlük seçimlerinde en fazla oy alan Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından DPÜ Rektörlüğüne atanırken, devir teslim töreninde iki rektör birbirlerine çiçek verdi.

Prof. Dr. Günen Önce, yaptığı veda konuşmasında, "Bu üniversitede herkesin yüzü gülecek, başta yeni Rektör Ahmet Karaaslan'ın" dedi.

Görev yaptığı 8 yıl boyunca tüm persenelin çok büyük fedakarlık yaptığı dile getiren Önce, "Dumlupınar Üniversitesi, gerek Devlet Planlama Teşkilatında, gerekse YÖK bünyesine'gidin görün' denilen bir üniversite haline gelmiştir. Üniversitemiz, Ahmet Karaaslan'la birlikte daha büyük başarılara imza atacaktır. Buna canı gönülden inanıyorum. Ben tüm personelin Karaaslan'a destek olmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

"HERKESİ KUCAKLAYACAĞIM"

Görev süresi içinde hiç kimye farklı muamele yapmayacağını kaydeden DPÜ'nün yeni Röktörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan da, "Hocam nöbetini bana devretti. Bizler ondan devraldığmız bu bayrağı daha yüksek burçları dikmek için gece gündüz çalışacağız. Benim ekibim üniversitede bulunan tüm arkadaşlarımdır. Her türlü muhalefeti, farklı düşünceyi zenginlik sayacağız. Kimseye farklı muamele yapmayacağız. Herkezi kocaklayacağız. Bizim arkadaşlarımızdan beklediğimiz ve istediğimiz tek şey, onların bir eğitim kurumunda bulunuyor olmalarının gerekliliğini yerine getirmeleridir. Onlardan öğrencilerimizi, 21 yüzyılda parlayan yıldızı olan ülkemizi layık insanlar haline getirecek çalışmalar içerisinde olmalarıdır" şeklinde konuştu.

Karaslan ve DPÜ personeli, devir teslim töreni sonrası eski rektör Güner Önce'yle bina çıkışına kadar birlikte giderek, kendisini alkışlarla uğurladılar. Bu arada, bazı personelin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Karaaslan, daha sonra makamına geçerek tebrikleri kabül etti.

DPÜ'DE DEVİR TESLİM TÖRENİ
DPÜ'DE DEVİR TESLİM TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 18:07:04
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 22:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?