22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

DPÜ'de mezuniyet coşkusu

DPÜ'DE MEZUNİYET SEVİNCİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin (DPÜ) fakülte ve meslek yüksek okullarından mezun olan 7 bin 3 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Merkez Yerleşkedeki törende yaptığı konuşmada, üniversiteden bu yıl 4 bin 717'si ön lisans, 1915'i lisans, 371'i de yüksek lisans ve doktora olmak üzere toplam 7 bin 3 öğrencinin mezun olduğunu bildirdi.

Üniversitenin kurulduğu 1992 yılından itibaren mezun ettikleri öğrenci sayısının, önlisansta 36 bin 310, lisansta 34 bin 472, yüksek lisans ve doktorada 3 bin 524 olmak üzere toplam 74 bin 306'ya ulaştığını ifade eden Rektör Karaaslan, ''Üniversiteler bir toplumun adete düşünen beyni, tefekkür eden çözüm üreten ana merkezleri konumundadır. Üniversiteler ne kadar güçlü, buralardaki insanlar ne kadar yetenekli ve kapasiteli ise ülkenin geleceği o kadar aydınlık olacaktır'' dedi.

Öğretim üyeleri ve mezun öğrenciler adına yapılan konuşmaların ardından Vali Kenan Çiftçi, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nuh Kalkan ve Rektör Yardımcıları tarafından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Bu arada, DPÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan başarıyla mezun olan İbrahim Edhem Efe, diploma coşkusunu babası Mehmet, annesi Hüsniye, kardeşleri Rümeysa ve Rabia Efe ile paylaştı.

Tören, 10'uncu Yıl Marşı'nı söyleyen mezun öğrencilerin keplerini havaya fırlatmalarıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 12:39:03
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 18:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?