7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

DPÜ'de ney ziyafeti

KÜTAHYA'DA NEY RESİTALİ

Kütahya’ya Kültürünü Sanatını Tanıtma ve Yaşatma Derneği'nce (KÜSGED) Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ney resitalinde, Kütahyalı neyzenler grubu DPÜ’lü öğrencilere tanınmış bestekarlar ile Kütahya’da doğup büyümüş Türk musikisine hizmet etmiş neyzen üstatlarının birbirinden güzel bestelerinden örnekler sundular.

Kütahyalı neyzenler tarafından icra edilen her bestenin ardından neyzenler uzun süre alkışlandılar.

 

“YÜREĞİNİZE SAĞLIK”

Neyzenlerin ney resitalini öğrencilerin yanı sıra öğretim elemanları da beğeni ile dinlediler. Ney resitalini dinleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Torun program sonrası neyzenleri tebrik ederek beğenisini “yüreğinize sağlık” sözleriyle ifade etti.

KÜSGED önderliğinde ilkinin geçen günlerde Fatih Derin yönetiminde Kütahya Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilen “Neyzenler Gecesi” büyük ilgiye mazhar olmuş ve beğeni ile dinlenmişti.

KÜSGED Başkanı Abdurrahman Yıldız, KÜSGED olarak amaçlarının Kütahya’nın sanatsal ve kültürel özelliklerini her türlü etkinlikle en iyi bir biçimde tanıtmayı amaçladıklarını, Kütahyalı neyzenlerin üniversitedeki bu programıyla da Kütahya’nın musiki kültürünü DPÜ’lü öğrencilerle tanıştırmak ve bu çok önemli musikiyi icra eden değerli neyzen ve müzisyenlerimizi Türkiye’nin değişik yörelerinden gelen öğrencilerimizle buluşturmaktır.”

Kütahyalı yaklaşık 20 sanatçının neyleriyle ve enstrümanlarıyla ruhlarını ilk kez dinlendiren öğrenciler, Kütahya’da neyzenliğin bu kadar gelişmiş olduğunu bilmiyorduk. Bu programla Kütahya’nın kültürel bir zenginliğini de öğrenmiş olduk. Çok güzel bir program oldu” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

KÜTAHYA'DA NEY RESİTALİ
KÜTAHYA'DA NEY RESİTALİ
KÜTAHYA'DA NEY RESİTALİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 15:27:05
Güncelleme :25 Nisan 2010 Pazar 15:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?