22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

DPÜ'de rektör adayı seçimi yapıldı

DPÜ’DE REKTÖR ADAYI BELİRLEME SEÇİMİ YAPILDI

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce'nin görev süresinin sona ermesi nedeniyle rektör adayı belirleme seçimi, rektör adaylarının seçimle belirlenmesine ilişkin usul ve esaslar çerçevesinde, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Zemin Kat 1 numaralı Kırmızı Salonda gerçekleştirildi.

Görev süresi dolan ve yasa gereği tekrar aday olamayan Rektör Prof.Dr. Güner Önce’nin açılış konuşmasıyla başlayan rektör adayı belirleme seçimi saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

22 Mart 2011 tarihinde görev süresi dolacak olan ve yeni atanan rektöre görevi devredecek olan Rektör Prof. Dr. Güner Önce yaklaşık 8,5 yıl Dumlupınar Üniversitesi rektörü olarak görev yaptığını belirterek bu süre içerisinde 17 bin öğrencisi olan Üniversitenin öğrenci sayısının 40 binlere yaklaştığını, hem fiziki hem de akademik personel olarak Üniversitenin çok geliştiğini, DPT ve YÖK tarafından yapılaşması, planlaması ve mimarisi ile Dumlupınar Üniversitesinin örnek gösterilen bir üniversite olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Güner Önce 284 öğretim üyesinin oy kullandığı yapılan seçim sonuçlarına göre adayların aldıkları oylar şöyle açıkladı: "Prof.Dr. Ahmet Karaaslan 95, Prof. Dr. Yunus Erdoğan 52, Prof. Dr. İ. Göktay Ediz 39, Prof.Dr. Cem Şensöğüt 30, Prof. Dr. Seydi Karakuş 27, Prof.Dr. Bahri Öteyaka 20, Prof.Dr. Mecit Eş 19 ve Prof. Dr. Hüseyin Mısırdalı 2."

DPÜ’DE REKTÖR ADAYI BELİRLEME SEÇİMİ YAPILDI
DPÜ’DE REKTÖR ADAYI BELİRLEME SEÇİMİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 17:42:04
Güncelleme :20 Şubat 2011 Pazar 09:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?