3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

DPÜ'de türkü ve şiir ziyafeti

Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından gerçekleştirilen “Şiirler Ve Türkülerle Son Bir Dem” isimli şiir ve türkü dinletisi ilgiyle izlendi. Mum ışığı altındaki dinleti izleyenleri hüzünlendirirken, saz ve gitar eşliğindeki dinleti kolbastı ile sona erdi.

Dinleti, Türkçenin resmi dil olarak kabul edilişinin 732. Yıl dönümünde Türkçenin güzelliklerinin gösterilmesi ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen 1. Türkçe Toplulukları Kurultayı’nda alınan kararlarını üniversite öğrencilerine bildirmek amacıyla organize edildi.

Etkinlik öncesinde konuşan Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Torun, Türkçe Topluluğunun bu tarz etkinliklerinin devamı için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti. Prof. Dr. Ali Torun’un konuşmalarının ardından Türkçe Topluluğu Başkanı Eyüp ŞİMŞEK, 1. Türkçe Toplulukları Kurultayında alınan kararları anlattığı konuşmasında :“ Artık Türkçe Toplulukları tek yürek oldu. Ortak alınan kararlar doğrultusunda çalışmalar yapacağız. Gelecek dönem ekim ayı içerisinde tüm illerde Türkçe yasası için imza kampanyaları düzenleyeceğiz. Bu imzaları bizimde içerisinde bulunacağımız temsilcilerle TBMM, TDK, Başbakanlık gibi resmi kurumlara elden teslim edeceğiz. MEB ile beraber ilköğretim ve liselerde Türkçe duyarlılığı konusunda çalışmalar yapacağız. Bütün illerde yabancı tabela kullanımı ile ilgili resmi kuruluşlarla görüşmeler yapacağız. Gerekirse yabancı tabela kullanan yerlerden alışveriş yapmayacağız. Türk kültürünü yaşatmak amacıyla her sene geleneksel olarak Karacaoğlan, Mevlana, Yunus Emre gibi önemli kişileri anlatan kültür günleri eş zamanlı olarak üniversitelerimizde düzenlenecek. Bunların dışında daha birçok çalışmalarımız olacak. Bu çalışmalarımızda tüm Türkçe sevdalılarından destek bekliyoruz. Gelecek yıl bizim için zor bir yıl olacak; ama atalarımız bu vatan için canlarını düşünmeden feda etmişlerdir. Bizde bu vatanda yaşıyorsak onların kemiklerini yanlış Türkçe kullanımı ile sızlatmak yerine uykumuzdan feda ederek, Türkçemizin kurtuluş savaşına katkıda bulunabiliriz.”dedi.

Konuşmaların ardından mum ışığı altında, kilimler üzerinde gerçekleştirilen şiir dinletisi ve müzik ziyafeti tüm katılımcıları hüzünlendirdi. Saz ve gitar eşliğinde farklı dünyalara kapı aralayan dinleti, kolbastı ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 17:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?