2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

DPÜ'den Mercedes'e ziyaret

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof.Dr. Güner Önce, DPÜSEM Müdürü Okutman Ahmet Gümüştekin, Kütahya MYO Müdürü Yard.Doç.Dr. Gülten Gümüştekin ile birlikte, “Üniversite-Sanayi İşbirliği” kapsamında Mercedes Benz Hoşdere Tesislerini gezdi.

“BİLGİYİ TEKNOLOJİ ÜRETİMİNE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN ÜNİVERSİTELERE VE SANAYİYE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”
Dünya otomotiv sektörünün devi olarak tanınan Mercedes Benz Türk A.Ş.’nin sosyal sorumluluk projeleri ilgi görüyor. Geçtiğimiz günlerde söz konusu proje kapsamında Dumlupınar Üniversitesini ziyaret eden ve projeleri hakkında bilgi veren Mercedes Benz Türk’ün İnsan Kaynakları ve Pazarlama Satış Müdürünün gezi programının ardından bu kez, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, Kütahya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülten Eren Gümüştekin ve Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Okutman Ahmet Gümüştekin ve beraberindeki heyet, Mercedes Benz Türk A.Ş Hadımköy tesislerini ziyaret ederek inceleme imkanını buldular. Yapılan toplantıda bilginin teknoloji üretimine dönüştürülmesi için üniversite sanayi işbirliğinin önemine vurgu yapıldı.

PROJE VE HİZMETLER HAKKINDA BİLGİLER SUNULDU
İnceleme gezisi boyunca, firmanın Halkla İlişkiler Müdürü Tülin Steinhauser ve Pazarlama İletişim Sorumlusu Başak Demiryumruk, Rektör Prof. Dr. Güner Önce, KMYO Müdürü Doç. Dr. Gülten Eren Gümüştekin, DPÜSEM Müdürü Okutman Ahmet Gümüştekin ve beraberindeki heyete fabrikayı gezdirerek atölyeler hakkında bilgiler verirken, firmanın Satış Sonrası Hizmetler Bölüm Müdürü Ergin Esen de, Mercedes BENZ Türk A.Ş’nin proje ve hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

“EĞİTİME VERİLEN DEĞERİN GÖRDÜK”
Gezi sonrası çok etkilendiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Güner Önce, daha önce çok sayıda tesis gördüklerini ancak MBT tesislerinin daha önce gördükleri tesislerle karşılaştıramayacak derecede ileri seviyede olduğunu, fabrikadan çok etkilendiklerini, eğitime verilen değeri gördüklerini ve bunu çok takdir ettiklerini dile getirerek teşekkürlerini sundu.

İMKAN VE HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA PROJELER OLUŞTURULACAK
Tesislerin gezilmesinin ardından firmanın pazarlama merkezinde yapılan toplantıda, Mercedes Benz’in Dumlupınar Üniversitesi'ne yapacağı yardımlar konuşulurken, insan kaynakları bünyesinde sunulan eğitimlerin verilmesi ve kullanımda bulunmayan eğitim malzemelerinin üniversiteye hibe edilmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşmede, tarafların olanak ve hedefleri doğrultusunda ortak proje hazırlanması ve projelerin uygulanması konuları da görüşüldü.

"GENÇLERİN TOPLUMSAL KALKINMAYA KATILMALARINI DESTEKLEMELİYİZ"
Sektörel eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sağlamak amacıyla projeler geliştiren Mercedes Benz Türk A.Ş, yürüttüğü çalışmalar dahilinde gençlerin toplumsal kalkınmaya katılımlarının son derece önemli olduğunu vurgulayan firma yetkilileri, her alanda süratli bir değişimin yaşandığı dünyada, ülkelerin kendi refah seviyelerini yükseltmek istediklerini, bu çerçevede; eğitim, sağlık ve ekonomi alanlarında ilk sıralarda olma mücadelesi verdiklerini, bu mücadelenin ana öğesini ve kalkınmanın temelini ise hiç şüphesiz teknoloji üretebilen ve bilgiye sahip olan toplumların oluşturduğunu, bilgiye sahip olmak ve bilgiyi teknoloji üretimine dönüştürmek için de üniversitelere ve sanayiye önemli görevler düştüğünü ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 14:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?