30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

DPÜ'dne 'Okyanus' açıklaması

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Güner Önce, Konya polisinin gerçekleştirdiği operasyonla gözaltına alınan DPÜ Hastanesi Başhekimi ve Hastane Müdürü ile ilgili basın açıklaması yaptı.


Operasyonla ilgili fazla bilgisi olmadığını belirten Güner Önce, "İddialara cevap vermek üzere 2 arkadaşımız Konya polisi tarafından gözaltına alınmıştır. Bu konuyla ilgili fazla bilgim yok. Okyanus firmasından bir tomografi cihazı almışız. Daha önceden yaptığımız ihaleye 2 firma katılmış, fakat diğer 2 firmanın tekliflerini yüksek bulduğumuz için iptal etmişim. Daha sonra yaptığımız ihalede, sanıyorum Okyanus'a dahil olan firma ihaleyi almış. Ama ucuz teklif verdiği için almış. Davası devam ettiği için de ödemesi yapılmamıştır. Bir ikincisi de, MR görüntüleme cihazı almışız. Bu cihaz hizmet alımı şeklinde yapılmış. Yapılan her iki ihaleye de itiraz gelmemiştir" ifadelerinin kaydetti.


Konya polisi, pazartesi günü 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla Dumlupınar Üniversitesi Hastanesi Başhekimi M.C.A. ile Hastane Müdürü C.Z.'yi gözaltına almıştı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 19:43:01
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 13:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?