29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

DPÜ'nün büyük başarısı

Türkiye Bilişim Sektörü Derneği (TÜBİDER) tarafından organize edilen 'CPU-Turkey Yarışması'na üniversitelerden ve sanayi kuruluşlarından 100’ün üzerinde proje katıldığı açıklanırken, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen’in danışmanı olduğu “DPUMikro” adlı mikroişlemci tasarımı projesiyle birincilik elde ettiği bildirildi.

Projede yüksek lisans öğrencilerinden İsmail Güdenler ve Ercan Doğan görev aldı. Üç kategoride (Sanal İşlemci Tasarımı, FPGA ile Fiziksel İşlemci Tasarımı, Gömülü Sistem Tasarımı) sürdürülen yarışmanın ilk iki kategorisinde ödüle layık görülen altı proje “CEBIT-08”de bir törenle açıklandı ve ödüller sahiplerine verildi.

DPÜ adına yarışmaya katılan “DPUMikro” adlı proje “CPU-Turkey yarışması” “FPGA ile Fiziksel İşlemci Tasarımı” kategorisinde biriciliğe layık görüldü. Yarışmanın en büyük ödülü olan proje ekibi 10 bin YTL para ödülü, işlemci üretimi AMD-Almanya/Dresten fabrikasına gezi ve Asus marka PDA ile ödüllendirildi. Ayrıca “CEBIT-08” süresince TÜBİDER tarafından sağlanan stantta proje ve DPÜ fuar katılımcılarına tanıtıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 12:53:47
Güncelleme :30 Ekim 2008 Perşembe 12:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim ileri IP: 212.175.115.xxx Tarih : 30.10.2008 13:11:44

Ülke olarak boyle bir başarıdan dolayı gurur duyorum. Zeka olarak mikro elektronik planlayabiliyoruz. Ama üretime geçiremiyoruz.