29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Dumanaltı olmaktan kurtuldular

Kütahya'nın Pazarlar ilçe merkezinde Havuzlu Kahvehanesi'ni işleten 50 yaşındaki sigara tiryakisi İlyas Vurgun, önce sigarayı kendisi bıraktı, ardından kendisine destek veren müşterileri sayesinde Turgut Özal Mahallesinde 11 yıldır işlettiği kahvehanesinde sigara içilmesi yasaklandı. Kahvehanesinin camlarına astığı bir yazı ile sigara içilmesini yasaklayan Vurgun'a ilk başlarda sigara tiryakisi müşterileri hayli tepki gösterdi, ancak sonraları onlarda sigarayı bırakmaya karar verince Havuzlu Kahvehane, ilçede mevcut 66 kahvehane arasında sigara içilmeyen ilk ve tek kahvehane oldu.


Kahvehanesine getirdiği sigara yasağı yüzünden ilk başlarda çok samimi arkadaşlarıyla kötü olduğunu vurgulayan 3 çocuk babası Vurgun, yılmadan verdiği mücadele nedeniyle kaybettiği müşterilerini tekrar kazanmaya başladığını anlattı. Dumanaltı olmaktan kurtulan müşterileriyle birlikte çay, kahve ve meşrubat içmenin keyfini sürdürdüklerini anlatan Vurgun, sigara yasağına en çok hanımların sevindiğini kaydetti. İlçede sigara içilmeyen kahvehane sayısının artması için meslektaşlarının kendisini örnek almalarını isteyen Vurgun, ilk başlarda görülen müşteri kaybının geçici olduğunu sonunda vatandaşın doğruyu görerek sigarayı bıraktığını kaydetti.


Kahvehanesine getirdiği sigara yasağı ile sağlıklı yaşama katkı sağlamanın onur ve gururunu yaşadığını anlatan Vurgun, bu konuda kendisine destek olan müşterilerine teşekkür etti, kahvehanesinin bir köşesini kütüphaneye dönüştürme çalışmalarının son aşamaya geldiğini anlatan Vurgun, bu konuda belediye başkanı Ahmet Torun başta olmak üzere diğer kamu görevlilerinden kitap ve dergi konusunda destek beklediğini dile getirdi.


Pazarlar'ın AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Torun, sigara yasağını cesaretle uygulayan kahvehane işletmecisi İlyas Vurgun'a kahvehanesinde oluşturacağı kütüphanesine her türlü kitap, dergi ve gazete bağışı konusunda destek sözü verdi, teşekkür belgesi vermeyi düşündüğünü söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 12:01:51
Güncelleme :28 Kasım 2008 Cuma 12:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kartal1903 IP: 81.213.91.xxx Tarih : 29.11.2008 20:02:07

Habere bak habere!!!! Başkan efendide hemen kendine pay çıkarmayı unutmamış.