30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Dünya Gıda Günü kutlandı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından kabul edilen Dünya Gıda Günü, Kütahya'da da düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.


Cumhuriyet Sevgi yolunda Tarım İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, Dünya Gıda Günü hakkında bilgiler verdi. Dünya Gıda Günü'nde Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde açlık, gıda üretimi ve tüketimi gibi konular incelenmekte, beslenme üzerinde durulmakta ve örgütün bu yılkı konusu iklim değişikliği ve biyoenerjinin etkileri olduğunu ifade eden Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, “Son yıllardaki iklim değişikliğinin beraberinde oluşan kuraklık, ülkemizde ve bölgemizde etkisini göstermiş, yeterli gıda temini amacıyla toprak ve su yönetimi konusunda çalışmamızı kaçınılmaz kılmıştır. Kuraklığa adapte olan çeşitlerin yaygınlaştırılması, erken uyarı sistemlerinin kurulması, tarımsal sigorta ve kırsal kalkınma yatırımlarının artırılmasıyla tarımsal üretimdeki sürekliği sağlayabilir böylece halkımızın ihtiyacı olan yeterli gıdayı temin edebiliriz”dedi.
Törene Vali Vekili Ömer Eru, Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 13:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?