3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Düzensiz yapılaşma Ilıca'yı mahvetti

Kütahya’nın tabii güzellikleriyle ünlü Ilıca Kaplıcaları’nın çarpık yapılaşmaya yenik düşmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kütahya merkeze 30 kilometre mesafede bulunan Ilıca Kaplıcaları’na, özellikle yaz aylarında yurtiçi ve yurt dışından binlerce turist geliyor. Kütahya Belediyesi’nin mücavir alanı içinde olmasına rağmen çarpık yapılaşmanın önlenememesinden yakınan vatandaşlar, "Ilıca, Kütahya’nın tabii güzellik bakımında en nadide yerlerinden biri. Durum böyle olmasına rağmen, bu çarpık yapılaşmaya görünce kahroluyoruz. Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça’nın çarpık yapılaşmaya el atmasını istiyoruz" dedi.

Ilıca’da 500’e yakın bina bulunduğu bildirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 16:51:25
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 15:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Doğa Can Karaca IP: 85.97.65.xxx Tarih : 12.06.2005 22:50:59
Ankara'da yaşıyorum ve yaz aylarında memleketim Kütahya'ya geldiğimde bazen büyüklerimle Ilıca kaplıcalarına uğruyorum.Yıllardır,burada orman örtüsünün katledilişi o kadar belirgin boyuta geldi ki artık Otel Harlek'in bulunduğu tepeden Ilıca'nın betonlaşmış yapısını görebiliyorum.Yıllardır,buraya pansiyon,motel tarzı binaların düzensizce otutulmasına karşı kayıtsız kalındığı için sorunun boyutları daha da derinleşti. Kütahya Valiliği ve Kütahya Belediyesi'nin koordineli bir çalışma yürüterek burayı "Doğal turistik merkez" statüsüne koyması ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de irtibat sağlanarak buranın güzelleştirilmesi gereklidir.Ülkemizde var olan güzellikleri yalnızca Akdeniz sahillerinde görmek olası değildir,Anadolu'nun bucak bucak her yöresinde yer alan bu tür mesire yerlerinin korunması ve buralarda yapılacak yerleşime titizlik gösterilmesi lazımdır.Yoksa,Ilıca çok kısa zamanda hızla büyüyüp gelişen ve betonlaşan ilçe merkezleri ve bazı şehirler gibi "Meskün mahal" görünümü kazanacaktır.Bu da Ilıca'nın turistik önemine darbe vuracaktır. Bu konuda daha hassas olunması dileğimle. Doğa Can Karaca(Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi,18)