2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Eğitim Bir-Sen hız kesmiyor

Eğitim Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan ve Şube Sekreteri Ömer Karakalı, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce’yi makamında ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, Rektör Güner Önce’ye başarılar dileyerek, bilim ve serbest düşünce merkezi olan üniversitelerin ulusal ve uluslararası alanda başarılara imza atmalarını temenni ettiklerini ifade etti.

Demokratikleşmede, insan haklarının korunmasında ve sivil toplumun oluşmasında üniversiteler ile öğretim görevlilerine önemli görevler düştüğünü kaydeden Uçan, yapılacak çalışmalara her zaman katkı vermeye hazır olduklarını belirtti. Geleceğin sendikası olma yolunda, hizmet sendikacılığın yanında, akademik sendikacılığa da önem verdiklerini, sendikacılığı temel insan hak ve hürriyetlerinin artırılması ekseninde sürdürdüklerini ve bu anlamda üniversitelere de büyük görevler düştüğünü belirten Uçan, üniversitenin öğretim görevlilerinden ve çalışanlardan sendikal anlamda de katkı beklediklerini ifade etti.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce de ülkenin demokratikleşmesinde sivil toplum örgütlerinin çok önemli rol oynadığını, bu bağlamda sivil toplum örgütlerinin ülkemizde yeteri kadar olmadığını bununda gerçek anlamda demokrasinin yerleşmesinin önünde bir engel olduğunu, her vatandaşının kendi hizmet alanı ile alakalı bir sivil toplum örgütüne üye olarak ülke demokrasisine hizmet etmesi gerektiğini belirtti.

Rektör Önce, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü yolunda önemli mesafeler alarak bugün yüz binleri aşan üye sayısı ile köklü bir sendika olan, Eğitimciler Birliği Sendikası Kütahya Şube yönetiminin üniversite bünyesinde teşkilatlanma çalışması yapmasının, üniversitemiz adına onur verici olduğunu bu bağlamda bütün eğitim sendikalarını örgütlenme çalışmalarına yardımcı olacaklarını, sendikal rekabetin çalışanlar lehine olumlu sonuçlar doğuracağını ve ülkemizin demokratikleşmesine katkılar sağlayacağını vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 12:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?