29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Eğitim-Bir-Sen'den iftar yemeği

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi'nin geleneksel iftar yemeği, eğitimcileri bir araya getirdi.

Kütahya Öğretmenevi bahçesinde gerçekleştirilen iftar programına Genel Basın Yayın Sekreteri Hıdır Yıldırım, çeşitli dernek, oda ve sendika temsilcilerinin yanı sıra, il müdürleri, daire amirleri, il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, siyasi parti temsilcileriyle Memur-Sen’e bağlı sendikaların il ve ilçe yöneticileri de katıldı.


İftarda konuşan Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, sendika olarak dayanışmaya ve kaynaşmaya büyük önem verdilerini belirterek ruhsuz kuru bir teşkilat olmak istemediklerini ve teşkilatlarını canlı tutmak için her yıl birkaç kez geniş katılımlı etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
Sadece ücret sendikacılığı yapmadıklarını aynı zamanda hizmet ve zihniyet sendikacılığı da yaptıklarını belirten Uçan, “Sendika olarak çağdaş yaşam standartlarında yaşayabilmek için gerekli ücreti elbette talep ediyoruz, ancak bunu, memuru, hassaten eğitimciyi dilenci kisvesine büründürür bir tavır içerisinde yapmıyoruz. Kitlemizin sendikamızdan beklediği, birliktelikten doğan güçten çalışma yaşamını ve sosyal yaşamı kolaylaştırma katkısını sunarak hizmet sendikacılığını da gerçekleştiriyoruz ”diye konuştu.


Sivil toplum örgütü olarak sivil inisiyatifin önemini çok iyi bildiklerini ifade eden Uçan, “Geçmişte sivil toplum örgütü kisvesi altında sivillik vurgusunu kaybederek, millet iradesini hiçe sayan yaklaşımlara payanda olan sözde sivil toplum örgütleri, sivil inisiyatife bizlerin sahip çıkması gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Çünkü sivil toplumculuk mesleğinden zenginleşen, liderlik vasıflarını baskıcı tutumlarıyla perçinleyen sivil toplumcuların demokrasi dışı girişimlerin paydası ve payandası olması doğaldır. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen, demokratik oluşuma ve millet iradesine en büyük katkıyı yapmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can canan IP: 78.175.240.xxx Tarih : 20.09.2008 14:50:04

keşke diğer sendikalarda biraz üretken olsa sendika demek sadece para demek değildir. Bu çocuklar gerçekten takdire şayan temiz, samimi insanlar değer çizgileri net.