2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Eğitim çilesi nihayet bitti

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesi Çok Programlı Lisesi'ne yaklaşık 16 kilometre uzaklıktaki 4 köyden gelen 22 öğrencinin yıllardır çektiği eğitim çilesi, Kaymakam Rıza Dalan'ın duruma müdahalesiyle mutlu sonla noktalandı.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Kuşu Çok Programlı Lise'ye yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta ve aynı güzergah üzerinde yer alan Karacahisar ve Yaykın beldeleriyle Karapınar ile Çakırlar köylerinden gelen 22 öğrencinin okul yolunda yıllardır yaya yürümek suretiyle çektikleri eğitim çilesinin Kaymakam Rıza Dalan'ın servis aracı kiralamasıyla sona erdiğini söyledi.

Sevgi, kaymakam Rıza Dalan'ın öğrencilerin durumlarını öğrenir öğrenmez duruma müdahale ettiğini ve kiralanan servis aracı ile öğrencileri sabah köylerinden aldırıp akşamları da köylerine tekrar göndermek suretiyle her gün süren 32 kilometrelik eğitim maratonunun tarihe karıştığını dile getirdi. Sevgi, taşımalı eğitim alan 22 lise öğrencisine kaymakam Rıza Dalan'ın girişimleri sonucu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her gün öğleyin üç çeşit sıcak yemek verildiğini kaydetti.

Kuşu beldesine gidip gelmek için güzergah üzerinde herhangi bir servis aracının bulunmaması nedeniyle çocuklarının kimi zaman kamyon kimi zamanda traktör römorklarında sürdürdükleri tehlikeli eğitim yolculuğunun yerini keyifli bir seyahate bırakmasından son derece mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenci velileri, çocuklarının eğitim çilesine son veren kaymakam Rıza Dalan'a şükranlarını sunduklarını dile getirdiler.

Öğrencilerde Kaymakam Rıza Dalan'a olan borçlarını yıl sonunda karnelerinde başarılı sonuçlar alarak göstermek istediklerini kaydetti, gönülden teşekkür ettiklerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 13:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?