30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

'Eğitim kalitesi artıyor'

AK Parti Kütahya İl Başkanı Şükrü Nazlı, Pazartesi günü başlayacak olan 2008-2009 eğitim-öğretim yılı sebebiyle bir mesaj yayınladı.


Türkiye'nin son 6 yıl içinde büyük bir kalkınma hamlasi içinde olduğunu belirten Nazlı, "8 Eylül 2008 Pazartesi günü başlayacak olan 2008-2009 eğitim ve öğretim yılının, çocuklarınızı modern, kalkınmış Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini hazırlayan fedakar öğretmenlerimize, yarınların umudu öğrencilerimize, tüm eğitim kurum ve çalışanlarına, ülkemize, ve Kütahya'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Hiç kuşku yok ki, son 6 yılda önemli bir eğitim seferberliği yaşayan ülkemizde, her eğitim ve öğretim yılına bir öncekinden çok daha iyi şartlarda başlanmaktadır. Türkiye, büyük bir kalkınma hamlesi içindedir.Ancak; ekonomik,demokratik ve sosyal alanlarda elde edilen başarılar,eğitimde sağlanan gelişmelerle perçinlenmedikçe kalıcı olamaz.Ülkemizin geleceğini inşa eden en önemli ve sorumluluk sahibi öğretmenlerimizin başarıya giden yoldaki fedakar çalışmaları kadar, onlara eğitim-öğretim için gerekli olan ortam ve şartlarında sağlanması önem arz eder. AK Parti olarak eğitimin, her alandaki kalkınmanın en önemli unsuru olduğuna inanıyoruz. Beşeri sermayeyi etkin kullanmayan toplumlar,rekabet şanslarını kaybetmeye mahkumdur.Bu nedenle partimiz, kamu kaynaklarının tahsisinde birinci önceliğin eğitime yapılacak yatırımlara verilmesi gerektiğine inanır.Eğitim alanında oluşacak zaaflar hiçbir alandaki üstünlükle giderilemez.Buna karşılık eğitim alanında yakalanılacak üstün seviyeler diğer tüm alanların toplam kalitesini yükseltir.Bu anlayışla hareket eden AK Parti, iktidara geldiği günden bu yana ve her geçen gün artarak adeta bir eğitim seferberliği başlatmış, demokrasiye ve cumhuriyete inanmış eğitimli, donanımlı, çağdaş nesillerin yetiştirilmesi için gerekli adımları atmıştır ve atmaktadır" dedi.

"KÜTAHYA EĞİTİMDE ÇAĞ ATLADI"
Kütahya'da eğitim kalitesinin her geçen gün arttığını ifade eden Nazlı, "Türkiye'nin eğitimle ilgili sorunlarını biliyoruz ve büyük bir özenle adım adım çözüyoruz. Bu anlamda Kütahya'mıza dönüp baktığımızda da en başta öğretmen açığımızın olmadığını görüyoruz. Son 6 yıllık dönemde eğitime yüzde 100 destek de dahil 625 derslik yapıldı. Bilişim Teknoloji sınıfı sayısı 2002'de 95 iken 2008'de 261'e çıkartıldı. Okullarımızdaki bilgisayar sayısı 2002'de 1692 iken 2008'de 5317'ye, ADSL ile internet bağlantılı okul sayısı 325'e ulaştı. İlimizin köklü okullarından Azot İlköğretim Okulu'nun yerine daha modern ve günün eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede 24 derslikli eski adıyla Azot İlköğretim Okulu yeni adıyla Şehitler İlköğretim Okulu ve yine depreme dayanıksızlık raporu ile yıkılıp yerine modern ve ihtiyaçlara cevap verecek şekilde inşaatı bitirilen 24 derslik Adnan Menderes İlköğretim Okulu 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı ile birlikte hizmete girecektir. Milli eğitimin ilimizdeki 56 projesinden 41'i tamamlanarak hizmete alınmıştır.Yine; Tavşanlı 200 yataklı öğrenci pansiyonu, Tavşanlı Balıköy İlköğretim Okulu, Altıntaş Saraycık İlköğretim Okulu, Aslanapa Ören İlköğretim Okulu, Gediz Merkez Anaokulu, Domaniç Çamlıca İlköğretim Okulu inşaatları tamamlanmıştır. Yine Simav 24 derslik artı 300 öğrenci kapasiteli Anadolu Öğretmen Lisesi tamamlanmak üzeredir.12 Derslik Dumlupınar Lisesi projesi, 12 derslik Gediz Anadolu Öğretmen Lisesi, il merkezinde Zübeyde Hanım Anaokulu, 10 derslikli Altıntaş Çayırbaşı İlköğretim Okulu, Gediz Lisesi Spor Salonu ve Emet Merkez Anaokulu çalışmaları devam etmektedir. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de eğitime yapılan yatırımların neticesinde eğitim kalitesi her geçen gün artmakta OKS'de ve ÖSS'de her geçen yıl başarı çıtası yükselmektedir. Tüm bu yatırım ve çalışmaların yeterli olmadığını, ülkemizin ve Kütahya'mızın her alanda olduğu gibi eğitim alanında da daha iyi yatırım ve çalışmalara layık olduğunu

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 18:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 78.161.70.xxx Tarih : 9.09.2008 10:31:02

bu adam neci acaba öğretime eğitime karışıyo ne haddine bunun sen necisin biraaaadeeeerrrr