30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Eğitim tablosu parlak!

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde eğitim yönünden hiçbir sıkıntının bulunmadığını bildiren Kaymakam İlhan, eğitim seviyesinin çok daha üst düzeye getirilmesi konusunda büyük çaba içerisinde olduklarını söyledi.

Tüm liselerde ADSL bağlantısı ve bilgisayar laboratuarlarının bulunduğunu vurgulayan Kaymakam İlhan, bu oranın ilköğretim okullarında ise yüzde 60 olduğunu belirtti.

Eğitim ile ilgili donanım malzemeleri yönünden hiçbir problemin olmadığını dile getiren Kaymakam Mehmet Suat İlhan, "845'i öğretmen olmak üzere yaklaşık bin personelimiz çok özverili bir şekilde çalışmaktadır" dedi. 

İlçede Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçlarına göre yerleştirme oranının yüzde 53 olduğunu kaydeden İlhan, bu başarıyı öğrenci ve eğitim personelinin özverili çalışmasına bağladı.

Tavşanlı'da ayrıca 2008 yılında 32 branşta 27 serginin açıldığını anımsatan Mehmet Suat İlhan, "2 bin 236 öğrenciye sertifika verilmiştir. 1976 yılından bugüne kadar 209 branşta toplam 53 bin öğrenciye kurs verilerek sertifika almaları sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başlatmış olduğu 'Türkiye Okuyor' kampanyası çerçevesinde üç adet toplantı yapıldığını anlatan İlhan, "Buradaki amaç, okumanın toplumun tüm kesimine yayılmasıdır. Bu konudaki çalışmalarımız artarak devam edecektir. Eğitim ile ilgili olarak şu ana kadar yapılan çalışmalarda emeği geçen tüm eğitim camiasına, sivil toplum kuruluşlarına ve Tavşanlı halkına en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 20:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?