2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Eğitime kermesli destek

Kütahya’nın Simav ilçesinde Dostluk Buket Eğitim Derneği’ne mensup hanımlar tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Fedakar hanımlar tarafından hazırlanan el işi giyecek ve çeşitli gıdalardan oluşan yüzlerce ürünün satışa sunulduğu Belediye Düğün Salonu’ndaki kermesin açılışını Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan yaptı.

Açılışta konuşan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, sosyal yaşamın gereklerinden olan bu tür faaliyetlerle elde edilen kazançlarla sağlanan desteğin önemine dikkat çekerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Dernek Başkanı Şükran Aydar, dernek olarak amaçlarının yardıma muhtaç öğrencilere ve eğitim yatırımlarına her türlü desteği sağlamak ve kültürel faaliyetler düzenlemek olduğunu söyledi. Dört gün açık kalacak kermeste her gün 20 ayrı dernek mensubu hanımın görev alacağını vurgulayan Aydar, dört gün sonra ürünlerin satışından elde edilecek gelirin ilçede muhtaç öğrencilerle yarım kalan eğitim yatırımlarının tamamlanmasında paylaştırılacağını ifade etti.

İlçede eğitim düzeyinin en üst seviyelerde olmasına karşın imkansızlıklar yüzünden okuyamayan veya okulunu yarıda bırakan öğrencilerin bulunduğunu dile getiren Aydar, dernek olarak okumak isteyip de okuyamayan öğrencilere yardım eli uzatmak istediklerini anlattı. Çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği kermeste satışa sunulan ürünlerin kısa sürede tükenmesi dernek yöneticisi eğitim gönüllüsü hanımları mutlu etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 12:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?