7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Ekmeğe zam kapıda

TÜRKİYE FIRINCILAR FEDERASYONU GENEL BAŞKANI HALİL İBRAHİM BALCI:

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe 16 aydır zam yapılmadığını, ancak 2 ay sonra fiyat artışı olabileceğini açıkladı.

Kütahya’nın Simav Fırıncılar ve Gıda Maddeleri Sanatkarları Odasının Genel Kurulu öncesi açıklamalarda bulunan Balcı, Türkiye'de ciddi oranda fırın enflasyonu yaşandığını, bunun da fiyatları olumsuz etkilediğini söyledi. Balcı, “Ekmek fiyatları yaklaşık 15–16 aydır değişmiyor. Fırıncıların gösterdiği fedakarlıklar sonucunda bugüne kadar zam yapılmadı. Ekmeğe 2 ay sonra zam yapabiliriz” dedi.

Türkiye genelinde Federasyona bağlı 55 odadan birinin Simav’da bulunmasının önemli bir ayrıcalık olduğuna dikkat çeken Balcı, Türkiye genelinde en ucuz ekmek satışı yapan yerlerin başında gelen Simav’da vatandaşlardan bunun kıymetini iyi takdir etmelerini istedi. Konuşmasında bilinçli bir tüketici özlemi çektiklerini de dile getiren Balcı, federasyon olarak rekabetten hoşlanmadıklarını, rekabetin halkın ana gıda maddesi olan ekmekte kalitenin düşmesine yol açtığını savundu.

Fırıncıların sıkıntılarını da dile getiren Balcı, “Gıda üretiminin denetlenmesini içeren yasaların bir an önce Meclis’te kanunlaşması öncelikli beklentimizdir” diye konuştu. Balcı kongrede adaylara bol şanslar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 16:29:05
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 19:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bamteli IP: 88.253.39.xxx Tarih : 26.02.2010 01:07:55

Ne zammı kardeşim buyday fiyatı un fiyatı düşüyor 16 önceki fiyatlara bi bakın sonra zam deyin.Ayrıca çoğu fırının ekmeği yenmeyecek durumda önce doğru düzgün ekmek yapım sonra zam isteyin.Ha bi arada en yakın komşu eskişehire yolunuz düşerse bi gidin bakalım onlarda ekmek kaç lira...