22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

El emekleri görücüye çıktı

EL EMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün 6 ay önce açtığı Bayan Dış Giysileri kursu, Çocuk Dış Giysileri kursu ve Giysi tadilatçısı kursu sona erdi.

Pazarlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Bayan Dış Giysileri, Çocuk Dış Giysileri ve Giysi tadilatçısı kurslarını 50 kursiyer kursu başarı ile tamamlandığı bildirildi.

50 kursiyerin, öğretmenleri Gülperi Yeşilyurt, önderliğinde 6 ay gibi kısa bir sürede diktikleri giysilerin ve çeyizlerin sergilendiği yılsonu sergisi büyük ilgi gördü.

Pazarlar İlçesinde hanımların el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği serginin açılışını Pazarlar Kaymakamı Murat Beşikçi ve İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun yaptı.

Sergi için düzenlenen törene, Pazarlar Kaymakamı Murat Beşikci, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun, Garnizon Komutanı Cengiz Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Siyasi Parti ilçe Başkanları, Daire Amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Sergiyi ilgi ile gezen Kaymakam Murat Beşikçi ve İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun ele emeği göz nuru dökerek meslek öğrenen genç kızları tebrik etti.

Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hakkı Yıldız, kursa bu yıl gösterilen ilginin kendilerini son derece mutlu ettiğini bildirdi.

Kurs öğretmeni Gülperi Yeşilyurt, “Halk eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Bayan Dış Giysileri, Çocuk Dış Giysileri ve Giysi tadilatçısı kursları 6 aydır devam ediyor. Gündüzleri kendiişlerini gören kursiyerler akşamları geç saatlere kadar çalıştılar. El emeği göz nuru bu eserler ortaya çıktı” diye konuştu.

Sergide yer alan 1000’ün üzerindeki kıyafet ve çeyiz eşyasının piyasa değerinin 100 bin lira’nın üzerinde olduğu öğrenildi.

Sergide en çok ilgiyi Kütahya’da proje yarışmasına katılan 5 fonksiyonlu çanta gördü. Çanta ihtiyaç halinde çift taraflı kullanımlı mont, çift kullanımlı etek ve çanta olarak kullanılıyor.

EL EMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
EL EMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2011 Çarşamba 17:36:04
Güncelleme :18 Mayıs 2011 Çarşamba 17:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?