30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Elektrik kabloları yeraltına iniyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde elektrik potansiyelini güçlendirmek ve görüntü kirliliğin önüne geçmek amacıyla Osman Gazi Elektrik Dağıtım Şirketi (OGED) ve belediyenin işbirliği ile planlanan orta gerilim ve alçak gerilim (OGAG) hatlarına ait elektrik kablolarının yeraltına indirilmesi çalışmalarına başlandı.

2008 yatırım planı çerçevesinde TEDAŞ'tan İhaleyi alan Afyon Dostlar Elektrik Limited Şirketi, projeyi iki ay gibi kısa bir sürede tamamlamak için 12 işçisi ve belediyeden kiraladıkları 1 kepçe, iki kamyon ve bir traktör ile ilçenin ana arterleri olan Uşak, İzmir, Kışla, Kayacan, 4 Eylül, Ağdacılar, Manifaturacılar caddelerinin tamamı ile Tevfik Fikret ve Hisarardı Caddelerinin bir bölümünde işe hemen başladı.
Osman Gazi Elektrik Dağıtım Şirketi sorumlusu Mümtaz Uygur, çalışmalarla Simav'ın cadde ve sokaklarında yıllardır çirkinlik oluşturan elektrik kablolarının borulu sistem çerçevesinde yeraltına indirilerek turistik kent imajına zarar veren görüntülere en kısa sürede son verileceğini ifade etti.

Çalışmalar kapsamında cadde ve sokaklardaki eski 97 elektrik direği yıkılacağını anımsatan Uygur, "Bunların yerine sadece aydınlatma amacıyla özel galvanizli direkler dikilecek. Gökyüzünde iletken hiçbir kablo kalmayacak. Bunun yanında sistemin güçlendirilmesi amacıyla Hükümet Meydanı'na 630 KVA'lık trafo ilavesi yapılacak" dedi.

590 bin YTL' ye mal olması planlanan çalışmaların iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasına çalışılacağını kaydeden Uygur, kısa süreli yaşanacak sıkıntıların uzun vadede büyük rahatlama sağlayacağına işaret ederek, vatandaşların her zamanki destek ve duyarlılığının bu çalışma ile ilgili olarak da devam edeceğine inandığını söyledi.

Uygur, şehrin ana arterlerinde başlayan çalışmaların tamamlanmasının ardından diğer cadde ve sokaklara da geçilerek tüm Simav'ın elektrik sisteminin yenilenmiş ve güçlendirilmiş olacağını kaydetti.

Çalışmalarla elektrik kablolarının borulu sistem içerisinde yeraltına alındığına dikkat çeken Uygur, "Bu sayede herhangi bir yerde arıza olduğu zaman borunun içinden geçen kabloyu rahatlıkla alarak arızanın kısa sürede giderilmesini sağlayacağız. Arızanın giderilmesi için büyük avantaj sağlayan bu uygulama ile Simav şehir merkezi adeta örümcek ağı gibi yayılan kablo karmaşasından kurtulup modern bir ilçe görünümüne kavuşacak" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 21:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?