29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Emekli öğretmenden resim sergisi

35 yıllık emekli resim öğretmeni Hasan Ayan, (83) iki yıldır evinde emek verdiği resimlerini Kütahya'nın Simav ilçesinde sergiledi. Manzara başta olmak üzere Lam pozisyon ve natürmort çalışmasından oluşan 40 eserin yer aldığı sergi sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.

Simav Öğretmen Evi Sergi Salonu'nda açılan sergi üç gün boyunca gezilebilecek. En son görev yaptığı Manisa Lisesinden 35 yıl önce emekli olduktan sonra hayatını resim yaparak geçirmeye çalışan Simavlı emekli Resim Öğretmeni Ayan, serginin devamını 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İstanbul AK Merkez de açacağını duyurdu.

Sergide yer alan resimlerini satmayı düşünmediğini dile getiren Ayan," Eserlerimin değeri 60 bin YTL'yi bulur. Ancak ben satmayı değil, teşhir etmeyi seviyorum" dedi.
Resim sergisine ilginin beklenenden çok olmasından memnun olduğunu ifade eden Ayan, eserlerinde Simav'ın eşsiz doğal güzellikleriyle kaybolmaya yüz tutmuş ata yadigârı el sanatlarını ön planda tutmaya çalıştığını söyledi.

Simav'ın dört bir yanının doğal güzelliklerle çevrili olduğuna değinen Ayan," Bu kadar doğal güzellikleri birada barındıran Simav'ı tüm ülkenin tanımasını istiyorum. Bu yüzden sergimin devamını 24 Kasım Öğretmenler Gününde İstanbul Etilerdeki Ak Merkezde açacağım" diye konuştu.

Sergiyi oldukça başarılı bulduğunu ifade eden TEMA Simav Sorumlusu Ömer Önder, "Simav'ın doğal güzelliklerini bir kez de sergideki resimlerde yaşama fırsatı bulduk. Gönlümüz bu güzel tablonun gelecek nesillere de aktarılması. Bizden sonrakiler inşallah bu doğal güzellikleri korur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 13:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?