2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Emekli Tuğgeneral'e son görev

EMEKLİ TUĞGENERAL SİMAV’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Geçirdiği rahatsızlık sonucu kaldırıldığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA )‘da hayatını kaybeden emekli Tuğgerenal Remzi Güzen (75) memleketi Kütahya’nın Simav ilçesinde düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.

Evli ve bir çocuk babası emekli Tuğgeneral Remzi Güzen’in Ankara GATA’dan özel bir araçla askerler tarafından getirilen cenazesi dün gece Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi morguna konuldu. Sabah saatlerinde askerler tarafından morgdan alınan Güzen’in cenazesi ağabeyi Suphi Müezzinoğlu’nun 30 Ağustos Caddesi üzerindeki 14 numaralı evin önüne getirilip bir müddet bekletildikten sonra cenaze namazı kılınmak üzere merkez Nasuh Ağa Camiine getirildi. Nasuh Ağa Camiinde öğle vakti kılınan cenaze namazı kılınan emekli Tuğgeneral Güzen’in naaşı askeri bando eşliğinde götürüldüğü Yeni Mahalle Mezarlığında göz yaşları arasında toprağa verildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı yurdun değişik bölgelerinde görev yaptıktan sonra yaklaşık 20 yıl önce Hava Kuvvetleri Karargahından emekli olan Tuğgeneral Remzi Güzen’in bir ay önce ağabeyi Suphi Müezzinoğlu’nu ziyaret için memleketi Simav’a geldiği ve burada rahatsızlanarak tedavisi için önce Uşak ardından da Gülhane Askeri Tıp Akademisine kaldırıldığı öğrenildi.

Emekli Tuğgeneral Remzi Güzen’in cenaze törenine Ankara ve Kütahya’dan gelen üst düzey askeri yetkililer ile Simav Kaymakamı Rıza Dalan, Simav Garnizon Komutanı Üsteğmen Bora Taşdelen, yakınları ile vatandaşlar katıldı.

EMEKLİ TUĞGENERAL SİMAV’DA TOPRAĞA VERİLDİ
EMEKLİ TUĞGENERAL SİMAV’DA TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 12:59:02
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 18:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?