3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Emet cazibe merkezi olacak

Demokrat Parti (DP) Emet Belediye Başkan Adayı Osman Orhan Cengiz, projelerini tanıttı. Proje tanıtım toplantısına, DP İlçe Başkanı Ahmet Yetigen, DP İl Genel Meclis üyesi adayları Alirıza Uzun, Hakkı Yavuz, parti belediye maclis üyeleri ve bu dönem AK Parti İl Genel Meclis üyeliği yapan ve bu seçimlerde aday gösterilmeyen Abdullah Ünal katıldı.

Cengiz, Demokrat Parti olarak en büyük projelerinin birlik ve bütünlük olduğunu ifade ederek, "Sadece evladı olduğum ve hizmete ihtiyacı olan ilçeme önemli hizmetler verebileceğimi hissettiğim için aday oldum. İlçeme siyaset yapmak adına gitmiyorum ancak Siyasi partiler halka hizmet için birer araçtır. Benim bütün çalışmalarım Emet’in sorunları ile ilgilidir ve halkımıza kapımızı sonuna kadar açan, birlik beraberliği sağlayan Belediye Başkanı olmak istiyorum. Emet’te kesinlikle çözülmeyecek bir sorun yok. Elimizde çok iyi potansiyeller var ve bu potansiyeller şu anda atıl olarak duruyor. Emet’in en önemli potansiyeli turizmdir. Bugün Ege bölgesinde 5 yıldızlı oteli olan tek ilçedir. Bu tesis Emet için büyük bir kazanımdır. Ama sadece bunun yeterli olduğunu düşünürsek yanılmış oluruz. Emet’e yapılan 5 yıldızlı otel parası olanlar gelip gitsin diye yapılmadı. Oraya gelen insanların mutlaka Emet’e katma değer sağlaması gerekiyor. Bu noktada turizm potansiyelinin önünü açmalıyız ki Emet’e katma değer girdisi sağlansın.

Emet’te bulunan el sanatlarını ön plana çıkaracağız. Bizim kültürel varlıklarımızı, yemek kültürümüzü el sanatlarımızı öne çıkartmamız gerekiyor. Emet el sanatları merkezi bizim dönemimizde mutlaka kurulacak. Emet ticari açıdan geliştirilerek turizm ile entegre hale getireceğiz. Turizmde ilave yatırımlar yaparak Doğa turizmini canlandıracağız Turizm ve ticarette Emet i cazibe merkezi yapacağız. Gençlerimizin mesleki yönden gelişmelerini ve üretime katılmalarını sağlamak için eğitim çalışmalarına önem vereceğiz. Emet’te yeni açılan Çıraklık Eğitim Merkezi bu anlamda bir bir avantajdır. Emet’in yol konusunda sıkışıp kalmış bir havası var. Bugün bizim şehirlerarası otobüs terminalinden aşağıya Hisarcık’a doğru mahalle arasına dan giden bir yol var. Çok yakın zamanda ben orada seçim çalışmaları yaparken trafik kazası oldu. Orada yol çok tehlikeli bir yol. Ne üst geçit var, ne sinyalizasyon var. Bu yolda hiçbir şey yok. Emet’in en hareketli yolu mahalle arasından geçiyor. Bunun bir şekilde çözüme kavuşması gerekiyor. Şimdiki yüksek okulun yapıldığı Emet’in girişinde bir yer var. Yüksek okulun arkasından bir çevre yolu ile Emet’in doğusunda bir yol çalışması yapacağız ve yolumuzdaki sıkıntılar sona erecek" dedi.

"EMET’İN EN BÜYÜK SORUNU SAĞLIK"
İlçenin en büyük probleminin sağlık olduğunu dile getiren Cengiz, "Emet’in en önemli sorunu sağlık. Devlet hastanemizde doktorumuz yok. Devletin doktor tayin etmesini beklersek bu sorunun çözülmesini çok bekleriz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz gerek. Sağlıktada artık Özel sektör öne çıkmış durumdadır. Ben araştırdım Emet’den yetişmiş dışarıda görev yapan 50 civarında doktorlarımız var buna karşın doktor sorunumuz var derseniz size gülerler. Özel Hastanenin Emet’de kurulmasının önünü açacağız. Emet’e Özel hastane kurmakla bir taşla 3 kuş vuracağız. Sağlık sorununu çözerek halkımızın sağlıkla ilgili şehir şehir gezerek para harcamasını önleyeceğiz. Kurulacak Özel hastanede istihdam ile işsizliğe katkı sağlayacağız. Özel Hastanenin ve çalışanlarının Emet Ekonomisine canlılık getirmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 14:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?