29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Emetli çiftçiler Isparta Tarım Fuarı'nda

Kütahya'nın Emet İlçe Tarım Müdürlüğü, üreticinin bilinçlenmesi için eğitim faaliyetlerine başladı.

Bu kapsamda, Isparta Göller Bölgesi Tarım Fuarına teknik gezi düzenlendi. Üreticilerin günün teknolojik şartlarına uygun bilinçli tarım yapması için bu tür gezilerin çok yararlı olduğunu söyleyen Emet İlçe Tarım Müdürü Muharrem Öztürtk, ”Isparta'nın Yalvaç ilçesinde bulunan özel sektöre ait (Gülbudak) 750 dekar bodur elma ve 750 dekar bodur Kiraz bahçesi, Eğirdir’de bulunan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ne ait 400 dekar fidanlık ve Isparta Göller Bölgesi Tarım Fuarı ziyaret edildi” dedi.

Öztürk, teknik gezide meyve fidanı yetiştiriciliği, çeşit seçimi, toprak işleme, bodur ve yarı bodur bahçe kurulumu, budama, ilaçlama konularında bilgi alındığını ifade ederek, ” Geziye katılan çiftçiler tarafından Gülbudak Özel Tarım İşletmesi A.Ş. ile Tarım Bakanlığına bağlı, Eğirdirde Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden toplu meyve bahçesi kurmak için bodur ve yarı bodur elma, Kiraz, Ayva, Muşmula fidanı bağlantısı yapıldı” diye konuştu.

Öztürk, gezinin ilçede farklı ve gelir getirici bir sektör olan meyveciliğin geliştirilmesine katkıda bulunacağını ve yapılan anlaşmalar ile ilkbaharda şubat mart aylarında fidanların getirilip damlama sulama sistemleri ile birlikte bodur ve yarı bodur meyve bahçelerinin kurulacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 21:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?