7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Emet'te 2 bin kişiye hayır yemeği

EMET'TE 2 BİN KİŞİYE HAYIR YEMEĞİ

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Kırgıl köyünde, bu yıl 6.’ncısı tertiplenen geleneksel ’hayır yemeği’ne yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Köy muhtarlığının verdiği hayır yemeğinde davetlilere 200 kilo et ile 50 kilo pirinçten pişirilen pilav ve haşlama et, çorba, ayrıca 40 kilo irmikten yapılan helva ve 150 kilo üzüm davetlilere ikram edildi.

Kırgıl köyü Muhtarı Mehmet Özdemir, “Her yıl düzenlediğimiz altıncı geleneksel hayır yemeği için iki hafta öncesinde köyde oluşturulan yardım komitesi tarafından yardımseverlerden paraya çevrilebilecek küçükbaş hayvan, buğday ile para yardımı toplandı. Yemek sonrası dua yapıp mevlit okuttuk. Verdiğimiz hayır yemeği sayesinde köy halkımız ile çevre köy ve ilçe halkı birbiriyle görüşüp kaynaşma fırsatı buluyor, Bu yemeğe katılan ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum " dedi.

Kırgıl köyünde verilen hayır yemeğine AK Parti Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, İl genel Meclisi üyesi Mehmet Taşkıran ve davetliler katıldı.

EMET'TE 2 BİN KİŞİYE HAYIR YEMEĞİ
EMET'TE 2 BİN KİŞİYE HAYIR YEMEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 14:11:02
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 14:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?