2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Emet'te 2 bin kişiye hayır yemeği

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Kırgıl köyünde, bu yıl 5.'ncisi tertiplenen geleneksel 'hayır yemeği'ne yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Köy muhtarlığının verdiği hayır yemeği öncesi köyde oluşturulan yardım komitesi tarafından halktan paraya çevrilebilecek küçükbaş hayvan, buğday ile para yardımı toplandı. Daha sonra 250 kilo et ile 80 kilo pirinçten pişirilen pilav ve haşlama et, ayrıca 40 kilo irmikten yapılan helva ve 200 kilo üzüm davetlilere ikram edildi.

Önceki yıllarda köylerinde kaza ve belalara karşı küçük çaplı hayırlar yaptıklarını söyleyen Kırgıl köyü Muhtarı Mehmet Özdemir, “ Beş yıl önce bu hayırı genişleterek geleneksel hale getirdik. Her yıl düzenlediğimiz beşinci hayır yemeğine çevre ilçe ve köylerden büyük iştirak oldu. Yemek sonrası dua yapıp mevlit okuttuk. Verdiğimiz hayır yemeği sayesinde köy halkımız ile çevre köy ve ilçe halkı birbiriyle görüşüp kaynaşma fırsatı buluyor, Bu yemeğe katılan ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum " dedi.

Kırgıl köyünde verilen hayır yemeğine AK Parti Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, İl genel Meclisi üyeleri Hakan Uslu, Mehmet Taşkıran ve davetliler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 12:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?