3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Emniyet şeritli ibadet

5 büyüklüğündeki 17 Şubat depreminin ardından irili ufaklı günde en az iki veya üç kez sallanmaya devam eden Kütahya’nın Simav ilçesinde minareleri hasar gören üç camiinin çevresi önlem açısından emniyet şeridiyle çevrildi.

Emniyet şeritli tarihi Nasuh Ağa Camii başta olmak üzere Tabakhane ve Softaoğlu camiinin din görevlileri ile ibadetlerini yapmak isteyen vatandaşlar günde beş vakit emniyet şeridini aşarak camiye girmek zorunda bırakılıyor.

Emniyet şeritli ibadet uygulamasının ne kadar süreceği konusunda bilgileri bulunmadığından yakınan vatandaşlar emniyet şeritli ibadet uygulamasının ne kadar süreceğini merakla beklediklerini dile getiriyor.

17 Şubat Simav Depreminde hasar gören Merkez Garaj Camii ile Eski Garaj Yeni Camiinin minare kubbelerinin belediye İtfaiye ve Fen İşleri ekiplerinin yardımıyla yere indirilmek suretiyle bu camilerde ibadetlerini güven içerisinde tamamlayan Simavlılar, çevresinde önlem alınan emniyet şeritli tarihi Nasuh Ağa başta olmak üzere Tabakhane ve Softaoğlu Camilerinin hasarlı minare kubbelerinin ne zaman yere indirileceği hususunda herhangi bir bilgilerinin bulunmadığını ifade etti.

Vatandaşlar söz konusu camilerin hasarlı minare kubbelerinin bir an önce yere indirilerek ibadetlerini güvenli bir şekilde sürdürmek istediklerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 13:19:38
Güncelleme :5 Mart 2009 Perşembe 13:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?