2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Emniyetten komşu kollama projesi

KÜTAHYA'DA 'KOMŞU KOLLAMA' PROJESİ

Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı 'Komşu Kollama Görevi Projesi' vatandaşlara tanıtıldı.

Emniyet Müdürlülüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Bürosu Amirliği'nin başlattığı 'Komşu Kollama Görevi Projesi'nin tanıtımı ilk olarak broşürlerin dağıtımıyla başladı. Daha sonra, TDP'de görevli polis memurları esnafları tek tek dolaşarak proje hakkından bilgi verdiler.

TDP Komiseri Nesrin Erik, yaptığı açıklamada, "Bu projemiz bugün itibarıyla başladı. Biz toplum olarak komşularımızı çok severiz. Her zaman birbirimizi korumaya yönelik çabamız vardır. Ama günümüzde; evimize giren televizyon veya çok katlı apartman veya site gibi yerleşim yerlerinde kopukluk yaşanan etkenler olduğunu da biliyoruz. Bizde bunu görerek, insanların birbirilerine yardımcı olmalarını, komşularının başına gelebileceği her hangi bir olayda bizlere haber vermeleri yönünde bu projeyi hazırladık. Broşürlerimizde belirttiğimiz ufak önlemlerimiz var. En azından kapımız çalındığında 'kim o?' demek komşumuzun evde olup olmadığını bilmek, güvendiğimiz bir komşumuza evde olmadığımızı söyleyerek, evimize girip çıkanlardan haberdar olmalıyız. Başımıza gelebilecek afet, yangın gibi istenmeyen olaylarda bunları ilk gören akrabamızdan önce komşularımız olacaktır. Komşuların bizlere ulaşması ve bizim sorunlarını çözmede yardımcı olacağımız kanaati içindeyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 11:40:01
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 12:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nurten ALİM IP: 78.167.30.xxx Tarih : 13.05.2010 18:08:56

kolay gelsin TÜRKİYEnin gözbebekleri sayın polis abiler  elinize kimse su dökemez  ...............sağolun varolun........hayırlı günler  .........hadi eyvallah